Opnieuw overlast door groepjes jongeren op dijk en strand in Knokke. “Een fenomeen dat we kennen in tweede week van paasvakantie”

Knokke-Heist -

Op de Zeedijk en het strand van Knokke hebben groepjes tieners vrijdagavond opnieuw voor overlast gezorgd. Volgens de politie van de zone Damme/Knokke-Heist werden geen ernstige feiten gemeld, maar werden wel GAS-boetes en pv’s voor inbreuken op de coronamaatregelen uitgedeeld.

De afgelopen dagen krijgt Knokke ‘s avonds te maken met een paar honderd rondhangende jongeren op de dijk en het strand, maar ook in de duinen en in parken. De tieners zorgen vaak voor overlast en nemen het niet altijd even nauw met de coronamaatregelen. Strandbars werden deze week ook meermaals het slachtoffer van vernielingen.

LEES OOK. Honderden jongeren feesten erop los op strand, uitbaters beschadigde strandbars tellen af naar einde paasvakantie: “Waar zitten hun ouders?”

De lokale politie stelde in de nacht van vrijdag op zaterdag een gelijkaardig beeld vast. “Dit is eigenlijk een beeld dat we ook buiten coronatijden kennen in de tweede week van de paasvakantie en in de zomervakantie”, zegt commissaris Gregory Desmidt. Het gaat vaak om de kinderen van tweedeverblijvers en hun vrienden. De politie probeert alles in goede banen te leiden. Zo wordt tussenbeide gekomen als zich te grote groepen beginnen te vormen.

Samenscholingen

Ook afgelopen nacht werden opnieuw enkele pv’s uitgeschreven voor inbreuken op de coronamaatregelen. Het gaat dan vooral om te grote samenscholingen of schendingen van de avondklok. Andere inbreuken, zoals wildplassen en geluidsoverlast, werden afgehandeld met een GAS-boete (Gemeentelijke Administratieve Sanctie). Van noemenswaardige criminele feiten was volgens de politie geen sprake.

LEES OOK. Strand van Knokke elke dag overspoeld met honderden jongeren die feestjes houden: “Liever hier dan thuis”

Maandag zal de politiezone Damme/Knokke-Heist een overzicht bekendmaken van de vastgestelde inbreuken tijdens de paasvakantie. Uit het laatste overzicht van vrijdag 9 april bleek dat tijdens de paaspauze al 105 pv’s waren opgesteld, waarvan 89 voor samenscholingen.

Corrigeer

MEER NIEUWS