Anderlecht-vrouwen bijten tanden stuk op OHL, Standard sluipt dichterbij

Anderlecht-vrouwen bijten tanden stuk op OHL, Standard sluipt dichterbij

Foto: Vel

De vrouwen van RSC Anderlecht zijn op de tweede speeldag in de play-offs van de Super League niet verder gekomen dan een scoreloos gelijkspel op het veld van Oud-Heverlee Leuven (0-0).

Anderlecht beet zijn tanden negentig minuten lang stuk op de stugge thuisploeg. Het kanon van onder meer Tessa Wullaert en Tine De Caigny zweeg. Standard versloeg in de andere wedstrijd in PO 1 Club YLA met 3-1. Constance Brackman en Noémie Gelders scoorden voor de Luikse vrouwen, Celien Guns redde de eer voor de bezoekers.

In de stand staat Anderlecht (1 PO-wedstrijd) met 27 punten aan kop, voor Standard (24 ptn) en OHL (21 ptn). AA Gent (20 ptn, 1 PO-wedstrijd) en Club (13 ptn) sluiten de rij.

In Play-Off 2 deelden Zulte Waregem en KRC Genk zaterdag de punten (2-2). Hekkensluiter Charleroi won vrijdag bij White Star Woluwe met 0-2. Eendracht Aalst (1 PO-wedstrijd), Genk (1 PO-wedstrijd) en Zulte Waregem voeren de groep aan met elf punten. Woluwe (9 ptn) en Charleroi (6 ptn) bengelen onderin.

De Super League kent dit seizoen zijn ontknoping in play-offs. Na een reguliere competitie van achttien speeldagen werden de punten gehalveerd (met afronding naar boven) en speelt de top vijf play-off 1 met de titel en een Champions League-ticket als inzet. De overige vijf ploegen werken play-off 2 af. De vrouwen van Anderlecht domineerden de reguliere competitie van begin tot het einde en wonnen als autoritaire koploper, op een verlies na, al hun duels. Paars-wit is op zoek naar een vierde opeenvolgende landstitel.

Corrigeer

MEER NIEUWS