Pokerface, nieuwe band ontstaat in coronajaar

Pokerface, nieuwe band ontstaat in coronajaar

Pokerface: “oude” rotten vormen nieuwe band Foto: ® Pokerface

Lochristi -

Met Pokerface heeft de ruime omgeving van Lochristi er een nieuwe band bij. Een weinig voor de hand liggend verhaal in een periode van bubbels, lockdowns en … geen concerten.

Het ontstaansverhaal begint in augustus 2020, toen er ‘minder strenge’ coronaregels van toepassing waren. Luc De Geest, Willy De Geest en Jean Pierre Van De Vijver zaten op een ‘Lokers’ terrasje te balen want alle optredens met Taxi Lane waren afgelast. Toevallig passeerde op dat moment Gunter De Smet, die in een vorig leven samen met Luc en Jean-Pierre de helft van Velvet Spine vormde.

“Oude koeien werden uit de gracht gehaald en de idee en goesting om samen eens te jammen groeide. Luc De Geest, destijds lead gitarist bij Velvet Spine had zich omgevormd tot drummer en om het jam-gebeuren compleet te maken, belden we gitarist Mathias Foubert op met de vraag of hij zin had om ook eens mee te doen”, vertelt Jean-Pierre Van De Vijver.

“De jam-sessie was fantastisch en Gunter opperde de idee om Nancy Lejeune (Foxy) eens uit te nodigen. Nancy volgde een jarenlange opleiding in Ozma Muziekschool. Ook Mathias volgde daar enkele cursussen zang en hij kende Nancy ook. Zo gezegd, zo gedaan en dit bleek een schot in de roos want Nancy heeft inderdaad een stem om U tegen te zeggen. De stap werd snel gezet om samen eens te musiceren”. (nvdr. toen kon en mocht het nog)

Jean Pierre, Willy, Luc en Mathias stelden vast dat ook iedereen rond hen eigen muzikale projecten opstartte en vonden dat zij met deze nieuwe setting de dode tijd konden vullen. Ze kozen ervoor om in de luwte van de Covid-pandemie een nieuwe live-band te stichten met de nadruk op een zeer gevarieerd programma en meer variatie aan meerstemmigheid en liedjeskeuze.

Jean Pierre kwam op het idee om nog een extra zangeres bij de band te halen. “Christelle Vermeiren (miss Blue Diamond uit Oostakker), professionele zangeres en van alle markten thuis zou wel eens een verrijking kunnen zijn naast Nancy. Samen kunnen ze 3 octaven aan, warm en zacht, hard en fel, plaats daar nog Mathias naast als voortreffelijke mannenstem en je hebt een sterk vocaal team”, aldus Jean-Pierre.

Het kind had nog geen naam en de bandleden besloten samen het Pokerface te noemen. Gewoon omdat het klonk goed.

Het repertoire van de band focust zich op de ambiance sfeer, maar ook ook intiemer nummers en ballades krijgen een plaats op de toekomstige setlist. “Met de coronamaatregelen is het nu onmogelijk samen te repeteren maar tegen juni zullen we klaar zijn, en ja we zijn reeds geboekt voor enkele optredens. We gaan echter niet voor onze beurt spreken, het is aan de organisator om hiervoor groen licht te geven”, besluit Jean-Pierre Van De Vijver.

Meer info: pokerface_band@outlook.com

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio