Twee appartementen onbewoonbaar na keukenbrand: “Oorzaak is voorlopig onduidelijk”

Twee appartementen onbewoonbaar na keukenbrand: “Oorzaak is voorlopig onduidelijk”

De brandweer kwam massaal ter plaatse, maar moest uiteindelijk alleen nog nablussen en ventileren. Foto: Jeffrey Roos

Oostende -

De brandweer van Oostende rukte zaterdagavond met de grote middelen uit naar een appartementsgebouw in de Jacob Besagestraat voor een brand. Twee appartementen werden tijdelijk onbewoonbaar verklaard.

Omstreeks 22.30 uur werd de Oostendse brandweer opgeroepen voor brandgeur en rookontwikkeling in een appartementsgebouw in de Vuurtorenwijk. “Eens ter plaatse was er niet meteen iets te zien, waardoor we op verkenning gingen in het gebouw”, zegt kapitein Van Moorter. “Ook metingen van de hitte van buitenaf waren negatief. Maar binnen in het gebouw werd zware rookontwikkeling vastgesteld.”

Uiteindelijk stelde de brandweer van binnenuit een verhoogde temperatuur vast in het appartement op de tweede verdieping. “Daarop hebben onze mensen meteen de deur opengebroken”, zegt Van Moorter. “De keuken van het appartement was volledig uitgebrand. Het vuur was ondertussen vanzelf gedoofd en we moesten alleen nog nablussen.”

Onbewoonbaar

Op het ogenblik van de brand was er niemand in het gebouw aanwezig. “De appartementen op de tweede en derde verdieping zijn onbewoonbaar door de hevige rookontwikkeling. Die op de gelijkvloerse en eerste verdieping zijn sowieso niet bewoond”, besluit de brandweerkapitein. “Hoe de brand ontstaan is, is voorlopig onduidelijk.”

De brandweer bleef nog een hele tijd ter plaatse om het gebouw te ventileren. De bewoners van beide appartementen worden opgevangen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio