Serieus trainen? Mieke Gorissen plaatst zich op haar 38ste voor olympische marathon Tokio

Serieus trainen? Mieke Gorissen plaatst zich op haar 38ste voor olympische marathon Tokio

Foto: BELGA

Mieke Gorissen heeft zich zondag tijdens de marathon van Enschede geplaatst voor de Olympische Spelen. De 38-jarige Limburgse klokte 2u28’31”, ruim onder de gevraagde 2u30’15”.

De enige vorige keer dat Gorissen een marathon liep, was dat puur voor het plezier in IJsland en finishte ze boven de drie uur. Zondag passeerde ze halverwege in 1u14’18” en was meteen duidelijk dat ze deze keer grotere ambities had. Ze kende geen enkel verval in de tweede wedstrijdhelft en dwong zo haar olympische selectie af. Met haar 2u28:31 schuift ze op naar de vierde plaats op de Belgische ranking aller tijden.

Gorissen kroonde zich in februari nog tot Belgisch kampioene veldlopen. Ze begon pas enkele jaren geleden op een ernstige manier te trainen. Dat verklaart haar recente, grote progressie. Ook Nina Lauwaert deed in Enschede een gooi naar de olympische limiet. Ze liep tot halverwege ruim op schema, maar stortte daarna in en moest opgeven. De winst was in Enschede voor de Duitse Katharina Steinrück in 2u25:59. (belga)

Corrigeer

MEER NIEUWS

Team Belgium

Aangeraden