Hooverphonic heeft 1 procent kans Eurovisiesongfestival te winnen, winnaar lijkt al bekend

Hooverphonic heeft 1 procent kans Eurovisiesongfestival te winnen, winnaar lijkt al bekend

Volgens de bookmakers is Hooverphonic in ‘The wrong place’ op het Eurovisiesongfestival. Foto: BELGA

Nog een maand te gaan voor de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival 2021 plaatsvindt. Alex Callier en de zijnen maken zich al klaar om het Rotterdam Ahoy te betreden met The wrong place, maar volgens de bookmakers is de kans klein dat de band het zegepodium zal halen. De inzendingen van Malta, Frankrijk en Zwitserland zijn immers de grote favorieten.

Zwitserland heeft er een tijdje gestaan, net als Frankrijk, maar nu ligt Malta al een dikke maand aan kop in de laatste spurt naar het Eurovisiesongfestival. Het nummer Je me casse van de Maltese zangeres Destiny Chukunyere (18) is, als je de bookmakers raadpleegt, de favoriet om de wedstrijd volgende maand te winnen. Als haar dat lukt, heeft ze meteen twee mooie overwinningen op haar naam staan. Vijf jaar geleden won ze op haar dertiende het Junior Eurovisiesongfestival met het nummer Not my soul.

Volgens de bookmakers heeft ze momenteel een winkans van 17 procent. Dat lijkt misschien niet veel, maar het is het hoogste van alle deelnemers. Catchy en dansbaar is Je me casse alleszins. Het heeft zelfs wat weg van Toy, het nummer waarmee de Israëlische Netta drie jaar geleden de wedstrijd won. Beide nummers gaan over vrouwen die zich afzetten tegen mannen die hen onderdrukken en onderschatten. Lyrics als I’m not your baby en I’m not your toy, you stupid boy, liggen erg dicht bijeen.

Hooverphonic heeft 1 procent kans Eurovisiesongfestival te winnen, winnaar lijkt al bekend
Destiny Chukunyere, de Maltese inzending voor het Eurovisiesongfestival, maakt momenteel volgens de bookmakers het meeste kans om de wedstrijd te winnen. Foto: BELGAIMAGE

1 procent kans voor België

Na Malta zijn Frankrijk en Zwitserland de voorlopige favorieten, met elk een winkans van 13 procent. Beiden zijn het tegengestelde van Je me casse. De Franse Barbara Pavi haalde haar inspiratie voor Voilà bij Édith Piaf. Het tempo van Tout l’univers van de Zwitserse Gjon’s Tears mag dan wel iets hoger liggen, ook hij kiest voor een wijds en melancholisch geluid.

De kansen van de Belgische inzending Hooverphonic liggen volgens de wedkantoren, op z’n zachtst gezegd, niet al te hoog. The wrong place staat momenteel op de twintigste plaats, met een winkans van slechts 1 procent. Wel zijn dat elf plaatsen hoger dan Jeangu Macrooy met Birth of a new age, de Nederlandse inzending. Die zakte de voorbije maanden almaar lager, tot hij buiten de top twintig viel en op de 31ste plaats strandde met een winkans van minder dan 1 procent.

De eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival vindt plaats op 18 mei. De tweede gaat door op 20 mei, de finale is voor 22 mei. Die zal bij ons live te volgen zijn op Eén.

Corrigeer

MEER NIEUWS