Dieter Kersten pakt olympisch ticket in marathon van Enschede: “Een droomdebuut”

Dieter Kersten pakt olympisch ticket in marathon van Enschede: “Een droomdebuut”

Foto: Pool via REUTERS

Dieter Kersten kwalificeerde zich zondag in het Nederlandse Enschede voor de olympische marathon. En dan te weten dat de 24-jarige Limburger pas debuteerde op de mythische afstand. “Dit is een droomdebuut”, vertelde hij na afloop.

Het begin was moeilijk voor Kersten. “Ik had niet verwacht om al zo snel verzuring te voelen”, vertelde hij. “Iets na halfweg begon het in mijn bovenbenen toch al stevig pijn te doen. Tot paniek heeft dat toen echter niet geleid. Ik heb wel een drinkbus met een gelletje gemist, maar gelukkig heeft de organisatie die bus opnieuw geplaatst. Dat heeft me echt wel gered, want ik voelde dat ik suikers nodig had. Vanaf kilometer 30 was het een heuse afvallingsrace. Tot dan heb ik altijd uit de wind proberen te zitten om zo zuinig mogelijk die slotfase in te duiken.”

Op het einde hield Kersten goed stand. “Bij het ingaan van de slotkilometers was het vooral hopen dat ik geen zware krampen zou krijgen. Al had ik ook wel het gevoel dat er veel zou moeten gebeuren om die olympische limiet te mislopen. Ik bevond me echter na halfweg in niemandsland en dan durf je niet echt iets voorspellen. De laatste vier à vijf kilometer leken echt eeuwig te duren, maar de ontlading aan de finish was daardoor des te groter. Dit is een droomdebuut”, besloot Kersten.

Corrigeer

MEER NIEUWS

Team Belgium

Aangeraden