Frédéric Vervisch eindigt op negende plaats in 3 Uur van Monza

Frédéric Vervisch eindigt op negende plaats in 3 Uur van Monza

Archiefbeeld. Foto: Communications Audi Sport customer racing

De Belgische piloot Frédéric Vervisch (Audi) is zondag als negende geëindigd in de 3 uur van Monza in Italië. Het was de eerste manche van de GT World Challenge Europe Endurance.

Het Europese GT3-uithoudingskampioenschap is zondag begonnen met de 3u van Monza. Door de hevige regen werden de kaarten stevig herschikt.

Van de deelnemende Belgen was Vervisch diegene die het best presteerde. Hij eindigde als negende samen met de Duitser Markus Winkelhock en de Brit Finlay Hutchinson. Ze eindigden 26 seconden achter de winnende Porsche, bestuurd door Matteo Cairoli/Klaus Bachler/Christian Engelhart (Italië/Oostenrijk/Duitsland).

Charles Weerts en Dries Vanthoor (Audi WRT), gesteund door de Zuid-Afrikaan Kelvin van der Linder, behoorden tot de grote verliezers van de openingsrace. Ze waren favoriet, maar moesten opgeven door een lekke band.

Louis Machiels (Ferrari), de vierde Belg die aan de race deelnam, eindigde 29e in het algemene klassement en 6e in de Pro-Am klasse met de Italianen Lorenzo Bontempelli en Andrea Bertolini.

Corrigeer