Castors Braine-Namur Capitale is de basketbalfinale bij de vrouwen

Castors Braine-Namur Capitale is de basketbalfinale bij de vrouwen

Foto: BELGA

De finale van de play-offs bij de vrouwen gaat tussen Castors Braine en Namur Capitale. De finale, een best of three, start vrijdag in Namen. Castors beschikt over het thuisvoordeel en werkt een eventueel derde en beslissende partij in eigen huis af.

Castors Braine won zaterdagavond in de halve finale ook de tweede partij en met 82-56 van Liège Panthers. Sint-Katelijne-Waver, dat de eerste wedstrijd met 75-66 had verloren, ging ook in de tweede partij van de halve finale van de play-offs en tegen Namur Capitale onderuit en is na een sweep (2-0) uitgeschakeld.

Melissa Diakwakana (22 punten, 6 rebounds, 6 assists) leidde met Courtney Range (17 punten, 6 rebounds) Namur Capitale na een 13-13 tussenstand en een 34-39 bonus halfweg naar 49-57 en naar de winst. Billie Massey (15 punten, 16 rebounds) lukte bij SKW een double-double.

De finale van de play-offs start vrijdag in Namur Capitale. De tweede partij is zondag in Castors Braine en de derde en eventueel beslissende wedstrijd is dinsdag 27 april opnieuw in Waals-Brabant. Castors Braine is favoriet en gaat op zoek naar een achtste opeenvolgende titel. Namur werd in 2013 voor het laatst kampioen.

Corrigeer

MEER NIEUWS