Cocaïnebende uit Brugse Poort veroordeeld: “Regelden drugshandel vanuit garagebox”

Cocaïnebende uit Brugse Poort veroordeeld: “Regelden drugshandel vanuit garagebox”

Foto: David Van Hecke

Gent -

De zevenkoppige bende die tussen 2019 en mei vorig jaar de cocaïnehandel in de Gentse volkswijk Brugse Poort in handen had, is maandag veroordeeld. De bende opereerde vanuit een garagebox en een huis in de wijk.

“In een korte periode slaagden ze erin heel wat afnemers te vinden. Verkopen deden ze bijzonder opdringerig. Wie wou afkicken, gaven ze gratis drugs. Zelfs tot bij de slager of de bakker klampten ze je aan om toch iets te kopen. Grof geld verdienen, daar draaide het om”, zegt de procureur.

Een koppel werd maandag samen met vijf anderen in de Gentse rechtbank veroordeeld voor het bezit en/of verkoop van cocaïne en cannabis in de Brugse Poort. Het koppel kreeg respectievelijk 42 en 28 maanden cel en moet samen honderdduizenden euro’s terugbetalen. De andere beklaagden kregen lagere boetes en celstraffen tussen de achttien en twaalf maanden.

Garagebox

De Gentse volkswijk werd vorig jaar nationaal nieuws door openbare drugsdeals en vechtpartijen. De politie greep in en het aantal controles op straat werd fors opgevoerd. Bij zo’n Strop-actie werd het koppel gecontroleerd en bleek dat de 23-jarige vrouw 10.000 euro op zak had.

Verdacht, vond de politie en ze hield een huiszoeking. In hun woning vonden ze nog meer cash. In een garagebox, van waaruit ze opereerden, vonden ze een precisieweegschaal en cocaïne. Daarop werd het netwerk opgedoekt. Naast het koppel ging het om een chauffeur en enkele dealers.

LEES OOK.Zelfs bij de bakker klampten ze mensen aan: cocaïnebende uit Brugse Poort voor de rechter

Corrigeer

MEER NIEUWS