Gianni Moscon wint in thuisstad Innsbruck eerste rit van Tour of the Alps en wordt meteen leider

Gianni Moscon wint in thuisstad Innsbruck eerste rit van Tour of the Alps en wordt meteen leider

Foto: Eurosport

Gianni Moscon heeft de eerste rit in de Tour of the Alps gewonnen. Op het laatste klimmetje van de dag sprong de Italiaan van Ineos Grenadiers op en over vier vluchters. Idar Andersen (Uno-X) kwam nog aansluiten, maar de Italiaan haalde het in de sprint, met het peloton op zijn hielen. Moscon wordt met dank aan zijn ritoverwinning ook leider in het algemeen

Alessandro De Marchi (Israel Start-Up Nation), Marton Dina (Eolo-Kometa) en Felix Engelhardt (Tirol) kozen maandag al na zeven kilometer het hazenpad. Op zo’n 35 kilometer van de streep liet de Italiaan zijn twee metgezellen achter.

In het peloton begonnen ondertussen ook de klassementsmannen zich te moeien. Door de verhoging van het tempo slonk de voorsprong van De March zienderogen. Op zo’n twintig kilometer van het einde kwam alles opnieuw samen.

Veel sprinters rijden er in de Tour of the Alps niet mee, vier renners roken op dik tien kilometer van de meet dan ook hun kans: Jensen, Bilbao, Umba en Savini gingen ervandoor op zoek naar de ritzege. Ook hun poging hield geen stand. Op vier kilometer van de finish ging Gianni Moscon op én over de vluchters.

Parcourskennis als troef

De aankomst van de eerste rit in de Tour of the Alps lag in Innsbruck, de woonplaats van de Italiaan. Moscon maakte dan ook handig gebruik van zijn parcourskennis. Idar Andersen (Uno-X) dichtte in het absolute slot het gat met de Italiaan nog. Maar in de sprint haalde Moscon het voor de Noor. Het peloton finishte op een zucht. Moscon wordt met dank aan zijn ritoverwinning ook meteen de leider in de Tour of the Alps.

Top tien rit en algemeen klassement:

1. Gianni Moscon (IGD)

2. Idar Andersen (UXT)

3. Aleksandr Riabushenko (UAD)

4. Fabio Felline (APT)

5. Nicholas Schultz (BEX)

6. Enrico Battaglin (BCF)

7. Gianluca Brambilla (TFS)

8. Ruben Guerreiro (EFN)

9. Natnael Tesfazion (ANS)

10. Reinardt Janse van Rensburg (TQA)

Corrigeer

MEER NIEUWS