“Schepen Ait Daoud is politiek verantwoordelijk in schandaal rond Sihame El Kaouakibi”

“Schepen Ait Daoud is politiek verantwoordelijk in schandaal rond Sihame El Kaouakibi”
/ Antwerpen -

In het schandaal rond Sihame El Kaouakibi is N-VA-schepen Nabilla Ait Daoud “politiek verantwoordelijk” voor de manke controle op subsidies vanuit de Stad Antwerpen. Dat zegt CD&V, dat in Antwerpen in de oppositie zit, na inzage van de interne audit over de zaak. “Wanneer de scouts 200.000 euro krijgen voor de bouw van een nieuw lokaal is er uitgebreide controle, maar op de 3,5 miljoen voor het nieuwe gebouw van Let’s Go Urban (de vzw van El Kaouakibi, red.) is die er nauwelijks geweest”, zegt gemeenteraadslid Nahima Lanjri.

“Schepen Ait Daoud is politiek verantwoordelijk in schandaal rond Sihame El Kaouakibi”
Foto: Kioni Papadopoulos

“Het is niet aan ons om haar ontslag te vragen, maar schepen Ait Daoud is wel politiek verantwoordelijk en moet nu naar zichzelf in de spiegel kijken.” Ait Daoud was als schepen van Jeugd in de vorige bestuursperiode bevoegd voor de vzw.

LEES OOK. Nieuwe wending in zaak Sihame El Kaouakibi: plots draaien alle blikken richting N-VA

Ook oppositiepartij Groen heeft de audit ingekeken. Zij vraagt verder onderzoek over de politieke verantwoordelijkheid. “Zowel van Ait Daoud als van Koen Kennis, schepen van Financiën”, aldus fractieleider Imade Annouri. Daarmee gaat de oppositie in tegen de verdediging van burgemeester Bart De Wever, die het gebrek aan controle “een collectieve verantwoordelijkheid” noemde.

Dinsdag behandelt de ondernemingsrechtbank in Tongeren een ander aspect in het schandaal, namelijk de aanstelling van de voorlopige bewindvoerder bij Let’s Go Urban. Woensdag wordt Johan Vande Lanotte, die als advocaat voor El Kaouakibi werkt, verwacht met een tegenrapport.

Corrigeer

MEER NIEUWS