Blijft de Vooruit dan toch de Vooruit? “De puzzelstukken vallen in elkaar”

Blijft de Vooruit dan toch de Vooruit? “De puzzelstukken vallen in elkaar”

De ‘nieuwe’ naam van de Vooruit is intussen al een soap op zich. Foto: fvv

Gent -

En toen … bleef alles misschien wel gewoon bij het oude. Het lijkt erop dat de Vlaamse socialisten en het kunstencentrum opnieuw rond de tafel zitten. Mogelijk zou de Vooruit gewoon de Vooruit blijven.

Deze week zou er een overleg gepland zijn tussen de voormalige Sp.a en kunstencentrum Vooruit. Volgens De Morgen zou het gaan over de afspraken die tussen de twee zijn gemaakt. De politieke partij van voorzitter Conner Rousseau zou immers betaald hebben om juridische procedures tegen de naamswijziging af te kopen. Die deal zou nu worden herzien of misschien zelfs ontbonden.

LEES OOK.Kocht voormalige SP.A dan toch de naam Vooruit af? Kunstencentrum en partij sloten “een dading”

Goed gewerkt

Tegen de twee mogelijke nieuwe namen voor het kunstencentrum -Pallas of Volxus- barstte de afgelopen weken een storm van protest los. Maandagavond verscheen op de Facebookpagina van Franky Devos, algemeen coördinator van kunstencentrum Vooruit, een cryptische boodschap. “Puzzelstukken vallen. Vandaag was ik blij. Dat was al even geleden.”

Blijft de Vooruit dan toch de Vooruit? “De puzzelstukken vallen in elkaar”
Franky Devos is cryptisch op Facebook. Foto: Facebook

“Wat ik te zeggen heb, staat in dat bericht”, zegt Devos aan de telefoon. “Er is afgelopen weekend goed gewerkt door de hele ploeg. Er liggen pistes op tafel die er daarvoor nog niet lagen. Meer info volgt later deze week.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio