Stijn D’Hulst (Roeselare) en Silke Van Avermaet (Asterix Avo) vallen in de prijzen op VolleyProms

Stijn D’Hulst (Roeselare) en Silke Van Avermaet (Asterix Avo) vallen in de prijzen op VolleyProms

Foto: VDB

Stijn D’Hulst (Roeselare) en Silke Van Avermaet (Asterix Avo) zijn maandag op de VolleyProms verkozen tot Speler en Speelster van het Jaar in de Belgische volleycompetitie.

D’Hulst kende met Roeselare een boerenjaar en won zowel de landstitel als de Beker van België. Hij haalde het van zijn teamgenoot Hendrik Tuerlinckx, die de trofee reeds viermaal eerder won, en de Amerikaan Mitchell Stahl, runner-up met Maaseik. Silke Van Avermaet, die met Asterix Avo de landstitel en beker op zak stak, troefde Sarah Cools (Antwerp) en Lore Gillis (Ladies Volley Limburg) af. Asterix Avo, dat de reguliere competitie als leider had afgesloten, versloeg nog maar gisteren/zondag in de finale van de play-offs Ladies Volley Limburg.

Een panel van spelers, speelsters, trainers, bestuursleden, scheidsrechters, bondsverantwoordelijken en journalisten verkozen de laureaten. Ook de fans konden hun stem uitbrengen.

Mathijs Desmet (Roeselare) mocht zich Rookie van het Jaar bij de mannen noemen. Britt Rampelberg (Asterix) viel bij de vrouwen in de prijzen.

Frank Depestele Trainer van het Jaar

Ook de beste Trainers van het Jaar mochten een award in ontvangst nemen. Frank Depestele (Menen) haalde het ietwat verrassend tegen Steven Vanmedegael (Roeselare) en de Brit Joel Banks (Maaseik). Kris Vansnick, van kampioen en bekerwinnaar Asterix Avo, triomfeerde als coach in de vrouwencompetitie. Hij haalde het voor Fien Callens (Oudegem) en Julien Van De Vyver (Ladies Volley Limburg).

Sam Deroo, die met Dinamo Moskou de Russische titel, Rissische beker en de CEV Cup won, werd verkozen tot beste Belg in het buitenland. Lise Van Hecke, die met haar Italiaanse club Monza de CEV Cup veroverde, werd eveneens in de bloemetjes gezet.

Voorts stak Marie-Catherine Boulanger voor de derde editie op rij de trofee voor Scheidsrechter van het Jaar op zak. De volleybond reikte ook een Lifetime Achievement Award uit. Mathi Raedschelders, die na 35 jaar afzwaaide als emblematische voorzitter van Maaseik, kreeg de onderscheiding.

De awardshow vond vorig jaar niet plaats als gevolg van de coronapandemie.

Corrigeer

MEER NIEUWS