Twee lichamen gevonden na brand in Anderlecht: vermoedelijk vermiste vader en dochter

Video: Belga

Anderlecht -

De politie heeft twee lichamen gevonden in het uitgebrande pand in Anderlecht. Hoewel de lichamen nog geïdentificeerd moeten worden, gaat het waarschijnlijk om de vader en zijn veertienjarige dochter die nog vermist waren. Daarmee komt de dodentol van de brand op drie te staan.

Willemien Baert van het Brusselse parket bevestigt dat er twee lichamen zijn aangetroffen in het uitgebrande pand. “Die zijn gevonden met behulp van de drone van de federale politie”, aldus Baert. “Hoe we de lichamen naar buiten zullen krijgen, is echter nog een groot vraagteken. De stabiliteit van het gebouw laat het niet toe om het pand te betreden.” Intussen is ter plaatse een grote kraan gearriveerd die moet helpen bij de moeilijke berging van de lichamen van de vader en de dochter.

De dodentol van de brand in Anderlecht staat momenteel op drie. Maandag werd al het lichaam van een man gevonden. Hij kon ondertussen geïdentificeerd worden, meldt het parket. Het gaat wel degelijk om de 25-jarige Mamadou Diallo. De vier slachtoffers, onder wie een baby, die in kritieke toestand werden opgenomen, vechten volgens het parket nog steeds voor hun leven in het ziekenhuis.

Twee lichamen gevonden na brand in Anderlecht: vermoedelijk vermiste vader en dochter
De kraan moet helpen bij de berging van de lichamen van twee dodelijke slachtoffers.

“De oorzaak van de brand is nog niet gekend”, klinkt het nog. “Het gebouw is niet stabiel, hetgeen de werkzaamheden van de branddeskundige bemoeilijkt.”

Heropflakkering

De Brusselse brandweer moest vanochtend opnieuw uitrukken naar de Heyvaertstraat voor een heropflakkering. Die kon gelukkig snel in de kiem worden gesmoord. Iets na zes uur merkte een buurtbewoonster dinsdagochtend op dat er rook kwam uit het afgebrande pand. “We hebben meteen een volledige uitruk gedaan”, zegt Walter Derieuw van de brandweer. “Het smeulende hoopje werd al snel weer geblust.”

LEES OOK: Zij ontsnapten aan vuurzee in Anderlecht: “Ik kan alleen maar hopen dat mijn bovenburen niet thuis waren”

De brandweer liet trouwens tijdens de nacht van maandag op dinsdag tot 2 uur een pompwagen en ladderwagen ter plaatse komen. “Daarbij gingen onze brandweermannen regelmatig met een warmtecamera controleren of er ergens een heropflakkering zou zijn. Na 2 uur zijn we er uiteindelijk vertrokken, maar voorlopig hebben we na de heropflakkering van dinsdagochtend opnieuw een permanentie ingesteld ter plaatse.”

Trieste balans

Drie bewoners overleefden de brand niet en 27 bewoners raakten gewond of bevangen door de rook. Vier van hen verkeren in kritieke toestand. Het gaat om één persoon die uit een raam is gesprongen om te ontkomen aan de vlammen en drie personen, bij wie een jong kind, die heel wat rook hadden ingeademd en geïntubeerd moesten worden. Vier van de slachtoffers zijn intussen opgenomen in het Militair Hospitaal Koningin Astrid (MHKA) van Neder-Over-Heembeek, gespecialiseerd in brandwonden. Het eerste slachtoffer dat werd opgenomen is de jonge peuter. In de loop van maandagnamiddag werd de moeder van het jongetje, die zelf ook gewond raakte bij de brand, ook overgebracht naar de gespecialiseerde brandwondenafdeling van het Militair Hospitaal. Ook een derde slachtoffer die bij de brand gewond raakte in Anderlecht verblijft daar momenteel nog. Het vierde slachtoffer, een brandweerman die verwondingen opliep tijdens de interventie, mocht het ziekenhuis na zijn behandeling meteen verlaten.

Corrigeer

MEER NIEUWS