De Pinte last tot eind juni alle grote activiteiten af: “Wel terrassen op openbaar domein”

De Pinte last tot eind juni alle grote activiteiten af: “Wel terrassen op openbaar domein”

Dit jaar evenveel bloemen als in 2019, maar bezoekers gespreid over drie volle dagen Foto: jdd

De Pinte -

Door corona ziet de gemeente De Pinte zich opnieuw verplicht tal van activiteiten te annuleren of uit te stellen.

Erfgoedweekend (24 en 25 april): Stond in het teken van ‘De Nacht’ en zou terugblikken op 40 jaar jeugdhuis Impuls. De organisatoren mikken op een nieuwe datum na de zomer.

Bloemenmarkt van bloemisterij Peter Dhaenens (13 - 15 mei): kleinere versie van origineel in openlucht. Marktsfeer waar ruime keuze aan bloemen en planten wordt aangeboden. Dhaenens: “De bloemenmarkt zorgt voor een vijfde van onze jaaromzet. Met deze kleine driedaagse hoop ik een deel van dat verlies op te vangen”.

Dag van het park (eind mei): met de GRIS (Gemeentelijke Raad voor Internationale Solidariteit) aan een alternatief gewerkt voor het najaar.

Sinksenkermis (mei) is geannuleerd, net als het gratis muziekevenement Cafeest in kasteelpark Viteux.

Voor de evenementen later dit jaar blijft het afwachten hoe de coronacrisis evolueert. Burgemeester Lieve Van Lancker (CD&V): “Als het mag zullen we wel iets plannen voor Vlaanderen feest. We werken alvast iets muzikaal zoals “Camping Blijpoel” uit zodat we klaar zijn als we groen licht krijgen”. Ook Zeverrock, dat in augustus gepland staat, wacht de verdere evolutie af.

Van Lancker: “Algemeen geldt dat als organisaties of verenigingen iets coronaproof en volgens de dan geldende regels kunnen organiseren, we dat toelaten. Ook de horeca kan zoals vorig jaar, van zodra ze hun terras mogen heropenen, vragen om uit te breiden naar het openbaar domein”. Café Hubert/Viteux neem in elk geval reeds “onder voorbehoud” reservaties op vanaf 8 mei.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio