Bruggelingen gaan voortaan gratis met bus naar vaccinatiecentrum

Bruggelingen gaan voortaan gratis met bus naar vaccinatiecentrum

Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS, mvn

Brugge -

Vanaf 1 mei kunnen Bruggelingen gratis met de bus naar het vaccinatiecentrum in Boudewijn Seapark.

Daarvoor hebben de stad Brugge en De Lijn een akkoord gesloten. “We willen onze inwoners maximaal stimuleren om te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer naar het vaccinatiecentrum te komen. Daarom werkten we met De Lijn een regeling uit waardoor we gratis busvervoer kunnen aanbieden op het moment van de vaccinatie”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V).

Inwoners kunnen op de dag van hun vaccinatie de code VCBRUG sms’sen naar het nummer 4884. Het antwoordbericht zal gelden als vervoerbewijs voor zowel de heen- als de terugrit. Als bijkomend bewijs dient men ook de oproepingsbrief voor de vaccinatie te kunnen tonen.

30 procent kreeg eerste prik

De vaccinatiecampagne in Brugge vordert overigens met rasse schreden. Momenteel kreeg al meer dan 30 procent van de volwassenen een eerste dosis en bijna 10 procent ook een tweede. Om de druk op het callcenter te verminderen, roept het stadsbestuur op om het bevestigen of verplaatsen van een afspraak zo veel mogelijk online te regelen. Dat kan eenvoudig via de website www.laatjevaccineren.be met de code die vermeld staat op de uitnodigingsbrief.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

MEER NIEUWS

AANGERADEN