Koningin Elisabethwedstrijd voor piano zonder publiek

Koningin Elisabethwedstrijd voor piano zonder publiek

Boris Giltburg, pianist en winnaar van de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano 2013

Na maanden van onzekerheid heeft de organisatie de knoop doorgehakt: de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano vindt dit jaar plaats van 3 mei tot 9 juni, weliswaar zonder publiek. De oorspronkelijke editie werd in 2020 al met een jaar werd uitgesteld door de coronacrisis.

De eerste ronde gaat door van 3 tot 8 mei in Flagey. De halve finale van 10 tot 15 mei, ook in Flagey, en de finale van 24 tot 29 mei in het Paleis voor Schone Kunsten. Er zijn 6 en geen 12 finalisten. Na de finale zijn er nog een laureatenconcert en een slotconcert.

Alle concerten zijn live te volgen. De organisatie werkt voor de uitzendingen samen met Proximus, de VRT en de RTBF. Niet alleen de halve finale, de finale en de laureatenconcerten worden live uitgezonden, maar voor de eerste keer ook de eerste ronde via een live videostream op de website van de organisatie.

Wegens enkele afzeggingen zijn er 64 kandidaten in plaats van de 74 die geselecteerd waren voor de wedstrijd die oorspronkelijk in mei 2020 gepland was. Het betreft 53 mannen en 11 vrouwen, met 19 verschillende nationaliteiten.

Corrigeer

MEER NIEUWS