Ook Liverpool-spelers komen met statement

Kevin De Bruyne en Pep Guardiola spreken zich uit tegen Super League: “Laten we een oplossing zoeken”

Kevin De Bruyne en Pep Guardiola spreken zich uit tegen Super League: “Laten we een oplossing zoeken”

Foto: Pool via REUTERS

In Engeland is competitieleider Manchester City een van de zes stichtende leden van de Super League, een gesloten competitie waaraan twintig Europese topclubs zouden deelnemen. Dinsdag spraken Pep Guardiola én Kevin De Bruyne zich uit tegen de plannen.

LEES OOK. “Chelsea en Manchester City trekken zich terug uit Super League”, ook Barcelona en Atletico Madrid keren hun kar

“Het heeft niets meer met sport te maken als er geen relatie meer is tussen inzet en beloning. Het gaat niet om sport als succes gegarandeerd is en verliezen niet meer van belang is”, vertelde Guardiola dinsdag tijdens het permoment.

Ook Kevin De Bruyne is geen fan van de nieuwe Europese supercompetitie. Op Twitter sprak de Rode Duivel zich uit tegen de plannen. “Het belangrijkste woord is STRIJDEN. Laten we de gebeurtenissen van de afgelopen dagen gebruiken om samen naar een oplossing te zoeken.” Ploegmaat Raheem Sterling hield het wat bondiger. “Ok bye”, tweette de flankaanvaller.

Fanprotesten

Liverpool-aanvoerder en international Jordan Henderson heeft volgens de krant The Daily Mail intussen een vergadering belegd met alle aanvoerders van Premier League-teams om de situatie te bespreken en een gezamenlijk standpunt ten aanzien van de Super League in te nemen.

Heel wat Liverpool-spelers, onder wie kapitein Henderson, plaatsten dinsdagavond een statement op Twitter. “We houden hier niet van en we willen niet dat dit gebeurt. Dat is ons gemeenschappelijk standpunt.”

Dinsdag lieten overigens ook supporters van Manchester City en Chelsea duidelijk weten dat ze niet opgezet zijn met de Super League-plannen. Zowel aan het Etihad Stadium als aan Stamford Bridge werd er geprotesteerd.

Corrigeer

MEER NIEUWS