Mauri Vansevenant wil vroeg de finale van de Waalse Pijl openbreken: “Ik ben niet het meest explosieve type”

Mauri Vansevenant wil vroeg de finale van de Waalse Pijl openbreken: “Ik ben niet het meest explosieve type”

Foto: Wout Beel/Deceuninck-QuickStep

Wat een voorjaar rijdt Mauri Vansevenant. De jonge West-Vlaming heeft zich in geen tijd opgewerkt tot laatste luitenant van Julian Alaphilippe bij diens Ardennen-offensief.

LEES OOK. Wereldkampioen Julian Alaphilippe loopt niet over van vertrouwen voor Waalse Pijl: “Ik weet niet of ik de benen zal hebben”

“Vorig jaar heb ik in deze wedstrijd een deel van mezelf leren kennen”, blikte Vansevenant nog eens terug naar zijn late uitval annex valpartij van 2020. “Die dag leerde ik dat ik kan meedraaien tussen de profs, dat ik diep in de finale nog mijn mannetje kon staan. Misschien was ik wat te gretig in de aanloop naar de laatste beklimming. Achteraf kon ik mezelf weinig verwijten, vond ik. Anderzijds, vorig jaar stonden niet alle teams met hun sterkste renners aan de start. Het niveau van het deelnemersveld gaat dit jaar een pak hoger liggen.”

De West-Vlaming wil ook deze keer mee het wedstrijdverhaal bepalen. “Een vrije rol zou perfect zijn voor mij”, aldus de renner van Deceuninck – Quick Step. “In de vroege vlucht zie ik mezelf niet meer meegaan omdat iedereen intussen weet wat ik kan. Dat risico gaan ze niet willen lopen, ze gaan me geen ruimte geven. Maar ik zie mezelf vroeg de finale openbreken zodat we een lastige wedstrijd krijgen waardoor iedereen op zijn plaats terecht komt. Een eigen resultaat op de Muur? Ik ben niet van het meest explosieve type. Het is zowel voor mij als Julian beter dat we de finale vroeg openbreken en op twee paarden gokken.”

Vansevenant herhaalt nog maar eens hoe verbaasd hij is over zijn eigen evolutie. “Ik dacht dat mijn eerste jaar er eentje zou zijn van veel leren en rondkijken. Maar ik speel al mee tussen de grote jongens en dat is boven elke verwachting. Maar bijleren en elk jaar sterker worden is nog altijd de hoofdbetrachting.”

Corrigeer

MEER NIEUWS