Hier kunnen kinderen in Antwerpen toch van de Buitenspeeldag genieten

Foto: Victoriano Moreno

Antwerpen / Borgerhout / Berchem / Deurne / Wilrijk / Merksem / Ekeren / Berendrecht / Berendrecht-Zandvliet-Lillo / Lillo / Zandvliet -

Zoals met alle evenementen dit jaar, ziet Buitenspeeldag er dit jaar anders uit. Normaal gesproken is de eerste woensdag na de paasvakantie traditioneel hét moment dat alle kinderen op straat naar hartenlust kunnen ravotten. De districten trekken allerlei registers open om kinderen een leuke Buitenspeeldag, of zelfs twee weken te bezorgen.

Stad Antwerpen

In ’t stad is het maar liefst twee weken lang Buitenspeeldag. Het district organiseert samen met jeugdpartners ontdekkingstochten in verschillende wijken. Zo zijn de deelnemers zo veel mogelijk verspreidt en vermijden ze drukte. Kinderen kunnen met hun ouders of grootouders zeven verschillende wandelingen ontdekken in verschillende wijken. Onderweg komen ze allerlei spelopdrachten tegen. De routekaarten worden verdeeld via de lagere scholen.

Berchem

Ook in Berchem gooien ze het dit jaar over een andere boeg. Om kinderen en jongeren te motiveren om hun spelcomputer aan de kant te gooien, lanceren ze de brochure #BuiteninBerchem: een boekje vol met inspiratie voor outdoor-activiteiten, van spelletjes of knutselideeën tot picknicksuggesties. De leerlingen van Berchemse scholen krijgen het boekje mee naar huis. Vanaf dinsdag 20 april kan de brochure ook gratis afgehaald worden in bibliotheek De Poort of via de website van district Berchem.

Berendrecht - Zandvliet - Lillo

Geen specifieke activiteiten werden vermeld door het district. Maar niet getreurd er zijn genoeg plekken in de omgeving waar kinderen naar hartenlust kunnen ravotten. In Berendrecht zijn er speelterreinen als Hagelberg, het Gakpleintje nabij Sporthal De Polder en de Kommershoek aan de Antwerpsebaan. In Zandvliet kunnen kinderen terecht in de Zandvlietsedorpstraat nabij Zandvliet Sport of De Keyserhoeve achter vrijetijdscentrum De Schelde. In Lillo is de Vestigingstraat (Fort Lillo) een aanrader.

Borgerhout

In Borgerhout zijn ze al aan het buitenspelen geslagen. Daar begon afgelopen maandag de buitenspeelweek al. De Borgerhoutse kinderen ontdekten hinkelpaden, oxo-spellen, tekenspellen of woordzoekers op straat. Normaal zijn er speelevenementen op vier grote pleinen, maar dat is nu niet mogelijk. Dit jaar worden er op woensdag straten afgezet voor auto’s zodat kinderen voornamelijk in hun eigen bubbel buiten kunnen spelen. Maar liefst negentien straten worden vandaag omgetoverd tot speelstraten.

Hier kunnen kinderen in Antwerpen toch van de Buitenspeeldag genieten
Foto: Kioni Papadopoulos

Deurne

Al eens een superheld gespot? In Deurne kom je ze woensdag tegen! In plaats van een buitenspeeldag is er een superheldenzoektocht langs vijf locaties. Deelnemers starten aan De Tweegezusterslaan. Vervolgens vinden kinderen op elke locatie een superheld terug die hen een opdracht geeft. Dat is niet de enige activiteit. In de Arenawijk legt de Deurnse acteur en buurtbewoner Robby Cleiren met een videogids uit hoe gebouwen en architectuur je hele leven kunnen bepalen.

Ekeren

Ook in Ekeren geen traditionele Buitenspeeldag. Het district wilde kinderen toch niet binnen laten zitten dus biedt in negentien Ekerse speeltuinen deze hele week een extraatje.

Merksem

Om te voorkomen dat er hordes kinderen bij elkaar komen, organiseert Merksem geen activiteiten. Wel zijn er verschillende speeltuinen waar kinderen kunnen spelen zoals: speeltuin park van Merksem en Speeltuin Fort van Merksem.

Wilrijk

Hier koos het district voor coronaproof workshops voor de kinderen. Deze werden goed ontvangen want ze zijn, helaas voor andere geïnteresseerden, ondertussen allemaal volzet.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio