Horeca wacht bang af of ze terrassen mogen openen en onder welke voorwaarden: “Beleidsmakers beseffen niet wat voor organisatie er schuilt achter een restaurant”

Horeca wacht bang af of ze terrassen mogen openen en onder welke voorwaarden: “Beleidsmakers beseffen niet wat voor organisatie er schuilt achter een restaurant”

Gezelligheid troef op het terras van Au Bain Marie, maar de koude kan een probleem vormen. “Goed weer voor een koffie, niet voor een menu van verscheidene gangen”, zegt uitbater Isabel Deboel. Foto: Ruben De Keyzer

Deinze -

Het overlegcomité van vrijdag belooft strenge voorwaarden op te leggen voor de heropening van de terrassen. Horeca-uitbater Isabel Deboel (48) van restaurant Au Bain Marie in Astene beschikt over een buitenruimte aan de charmante Oude Leie, maar van de regering vraagt ze vooral duidelijkheid.

“Normaal gingen de terrassen open op 1 mei, maar al deze reservaties hebben we moeten annuleren”, zegt ze. “We durven dus nog geen grote bestelling te plaatsen bij onze leveranciers, want als de heropening ...

Nieuws uit de buurt