Rafael Nadal niet zonder slag of stoot, maar wel met erg knap punt voorbij Ilya Ivashka op zijn eigen ‘pista’

Rafael Nadal niet zonder slag of stoot, maar wel met erg knap punt voorbij Ilya Ivashka op zijn eigen ‘pista’

Foto: AFP

Op het ATP-toernooi van Barcelona (gravel/1.702.800 euro) heeft Rafael Nadal (ATP 3) woensdag met de nodige moeite gewonnen van de Wit-Rus Ilya Ivashka (ATP 111). Ivashka trok, tegen alle verwachtingen in, de eerste set met 6-3 over de streep. Nadal rechtte nadien de rug door de twee volgende sets binnen te halen met 6-2 en 6-4.

In de achtste finales speelt Nadal tegen de winnaar van het duel tussen de Japanner Kei Nishikori (ATP 39) en de Chileen Christian Garin (ATP 22).

Nadal speelde vorige week voor het eerst weer sinds de Australian Open in februari. Zijn terugkeer op het Masters 1.000-toernooi van Monte Carlo werd geen onverdeeld succes. De Oekraïner Andrey Rublev (ATP 7) nam er verrassend de maat van de Spanjaard in de kwartfinales. Rublev schopte het uiteindelijk tot in de finale, die hij verloor van de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP 5).

Scheldende Fabio Fognini gediskwalificeerd

Fabio Fognini (ATP-27) maakte het dan weer al te bont. De 33-jarige Italiaan werd gediskwalificeerd omdat hij tijdens zijn wedstrijd in de tweede ronde, tegen de Spanjaard Bernabé Zapata Miralles (ATP-147), een lijnrechter de huid vol schold.

Fognini, negende reekshoofd op het Catalaanse gravel, had eerder in de wedstrijd al een waarschuwing gekregen en bij een 6-0, 4-4 achterstand moest hij het terrein verlaten. De Italiaan was niet aan zijn proefstuk toe. In 2017 werd hij uit het US Open gezet omdat hij de stoelscheidsrechter beledigde.

Diskwalificaties zijn nochtans een zeldzaamheid in het tennis. Vorig jaar overkwam het ‘s werelds nummer een Novak Djokovic op het US Open, nadat hij een bal op een lijnrechter mepte. “Bad Boy” Nick Kyrgios moest in 2019 in Rome opkrassen, nadat een stoel op het terrein gegooid had.

Kwalificatiespeler Zapata Miralles neemt in de achtste finales op tegen zijn landgenoot Pablo Carreno Busta (ATP-13), het zesde reekshoofd.

Corrigeer

MEER NIEUWS