Raad van Bestuur Anderlecht keurt kapitaalsverhoging en meerjarenplan goed

Raad van Bestuur Anderlecht keurt kapitaalsverhoging en meerjarenplan goed

Foto: BELGA

De Raad van Bestuur van RSC Anderlecht heeft de kapitaalsverhoging en meerjarenplan na weken en maanden van onderhandeling unaniem goedgekeurd.

De Raad van Bestuur van Anderlecht heeft woensdagavond unaniem de kapitaalverhoging goedgekeurd, die de club moet toelaten om opnieuw financieel gezond te worden. Hoofdaandeelhouder Marc Coucke gaat een groot deel van zijn schulden omzetten en daarnaast komt er 25 miljoen vers kapitaal. De kapitaalverhoging zal bevestigd worden op de Algemene Vergadering van 29 juni. De huidige aandeelhouders sluiten niet uit dat er bij deze operatie ook nieuw kapitaal wordt aangetrokken.

“De kapitaalverhoging moet het management van RSCA toelaten om de weg terug naar de top voort te zetten”, klinkt het nog in de mededeling. “De Raad van Bestuur steunt unaniem het businessplan dat vanavond door het management werd voorgelegd.”

“De Raad van Bestuur wil uitdrukkelijk alle fans en sponsors bedanken die in de moeilijke omstandigheden van de voorbije twee jaar keihard achter de club zijn blijven staan, en is ervan overtuigd dat het behalen van de Champions’ play-offs de start zal betekenen van een mooie, nieuwe toekomst.”

Corrigeer

MEER NIEUWS