Ook Davy Gilles van de Romeo’s is besmet met corona: “Ik ben nochtans altijd extreem voorzichtig geweest”

Ook Davy Gilles van de Romeo’s is besmet met corona: “Ik ben nochtans altijd extreem voorzichtig geweest”

Davy Gilles Foto: ISOPIX

Tegenslag voor Romeo Davy Gilles, want net als Willy Sommers, Bart Herman en Walter Grootaers is hij besmet met het coronavirus. Met een sms’je werd hij gisterenavond op de hoogte gebracht: “Ik heb zoveel voorzorgen genomen”, zucht Davy. “Dit nieuws komt dan ook als een complete verrassing.” Davy zit nu 10 dagen thuis in quarantaine. Buiten wat spierpijnen en een grieperig, koortsig gevoel vallen de symptomen voor Davy tot nu toe best mee.

Maandagnacht kreeg Davy Gilles plotseling koude rillingen en een koortsig, grieperig gevoel. “Ik moest de laatste dagen wel meer niezen dan anders. Ik ben gevoelig voor hooikoorts, dus in deze periode van het jaar heb ik dan ook heel wat niesbuien. Zoals ieder jaar dacht ik dus dat het met de pollen te maken had.”

Dinsdagochtend besloot Davy – voor de zekerheid – toch een coronatest uit te laten voeren. Op de uitslag moest de Romeo niet lang wachten. “’s Avonds kreeg ik al een sms’je met het bericht dat ik sterk positief heb getest op het virus. Het nieuws kwam als een donderslag bij heldere hemel. Ik ben er nog steeds niet goed van”, zegt Davy Gilles verwonderend. “Ik snap er helemaal niks van, want ik draag altijd een mondmasker en ben al die tijd extreem voorzichtig geweest.”

Verplicht in quarantaine

Davy’s steun en toeverlaat Sasha is ondertussen in de zorgmodus geschoten. “Ik heb me nu noodgedwongen opgesloten in de logeerkamer, waar ik de komende dagen in mijn eentje zal doorbrengen. Het vergt wat aanpassingen nu ik me verplicht tien dagen moet afzonderen van mijn vrouw en kinderen, maar Sasha zorgt goed voor me”, zegt de zanger die blij is dat hij voorlopig milde symptomen heeft. “Ik hoop dat het hier bij blijft, dan ben ik één van de gelukkigen. Anderen hebben er veel meer last van gehad. Collega’s Bart Herman, Willy Sommers en Walter Grootaers hebben er net als vele anderen serieus van afgezien.”

Volgens Davy bewijst zijn besmetting nog maar eens hoe makkelijk het virus zich verspreidt. “Je ziet constant op tv, hoort het zodra je de radio opzet. De kranten staan er nog steeds iedere dag vol van, maar dan nog is het echt schrikken als het jezelf overkomt”, zegt Davy Gilles.

‘De Cooke en Verhulst show’

Normaal was Davy met De Romeo’s woensdagavond te gast bij Gert & James in ‘De Cooke en Verhulst Show’, maar daar stak het coronavirus een stokje voor. “Ja, ik vind het doodjammer dat ik deze heb moeten missen. Het was ook het ideale moment om mijn single ‘Door al m’n tranen heen’ nog eens onder de aandacht te brengen en het virale succes van mijn TikTok-filmpje dat ik samen met Alex Agnew en Frank Van Erum opnam en ondertussen al meer dan 1,1 miljoen keer werd bekeken. Maar, net als in mijn single blijven we positief. Veel belangrijker is dat ik hiervan genees, en dat we daarna weer door kunnen. Als de komende tien dagen verder verlopen zoals nu dan schijnt er inderdaad door alle tranen heen altijd opnieuw een regenboog. Mijn laatste single voelde nog nooit zo waar als nu.”

Gert Verhulst en James Cooke belden Davy Gilles even via Zoom op tijdens hun show. Daar zei de Romeo dat het op dat moment best oké met hem ging. “Maar ik zit vol paracetamol natuurlijk. De twee voorbije nachten waren echt verschrikkelijk, want ik heb heel veel spierpijn gehad en echt koude rillingen. Ik kan dat een beetje vergelijken met een heel felle griep.” Hij zei te hopen dat het daarbij blijft. “Ik heb alvast weer smaak; de voorbije twee dagen had ik geen smaak.”

Corrigeer