Pogacar en Hirschi mogen na vals-positieve test voor Waalse Pijl wel hopen op Luik-Bastenaken-Luik

Tadej Pogacar. © LaPresse

Geen titelverdediger Marc Hirschi en Tourwinnaar Tadej Pogacar in de Waalse Pijl. Daags voor de start leverden renner Diego Ulissi en ploegbaas Mauro Gianetti van hun Team UAE Emirates een postieve covid-test af. Een zogenaamde vals-positieve test, want beiden waren vooraf negatief getest en lieten na de positieve test ook nog drie negatieve tests afleggen.

De Belgische coronaregels zijn echter onverbiddelijk. Omdat minstens één lid van de ploeg in de 72 uur voor de wedstrijd een positieve covid-test afleverde, mocht de ploeg niet starten, tot frustratie van Pogacar: “We hebben allen voor de start een negatieve test afgeleverd, maar mogen toch niet starten.”

 Pogacar en schaduwfavoriet Hirschi mogen wel nog hopen op Luik-Bastenaken-Luik van zondag. Als Team UAE Emirates zijn renners in quarantaine houdt en elke renner voor zondag twee keer negatief test, mag het toch nog starten. Trek-Segafredo en Bora-Hansgrohe kropen op dezelfde manier door het oog van de naald in de aanloop naar Dwars door Vlaanderen.

Opvallend, Team UAE Emirates liet al in januari 27 renners en 32 staf-leden vaccineren. De ploeg wou voorkomen dat zijn renners zwaar ziek zouden worden door corona, wat Fernando Gaviria in februari 2020 al overkwam. Een vaccin betekent echter niet dat besmette renners andere renners in het peloton niet kunnen besmetten. Daarom was starten geen optie.(bvc)

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over UAE Team Emirates

Video

Keuze van de redactie