Prachtig bronzen beeld van Ayrton Senna onthuld

Prachtig bronzen beeld van Ayrton Senna onthuld

Foto: Paul Oz

De Engelse beeldhouwer, Paul Oz, onthulde gisteren een prachtig bronzen beeld van Ayrton Senna en dat was niet toevallig op de zesendertigste verjaardag van de eerste overwinning van de Braziliaan.

Op 21 april 1985 won Ayrton Senna in zijn Lotus op magistrale wijze een doorweekte GP van Portugal. Op Michele Alboreto in zijn Ferrari na reed de Braziliaan iedereen op een ronde.

De Britse beeldhouwer Paul Oz, die al eens een beeld van Ayrton Senna heeft gemaakt, onthulde zijn laatste ode aan Senna op de sociale media.

“Vandaag in 1985, won het grootste icoon van de F1 zijn eerste overwinning, in afschuwelijke omstandigheden in Estoril. Mijn levensgrote bronzen standbeeld viert dit en ook mijn vroegste herinneringen aan de sport, het zwart en goud van JPS Lotus,” aldus Oz in een tweet.

Oz beeldhouwde Ayrton Senna terwijl hij op assistentie aan het wachten was nadat zijn Lotus hem in de steek liet tijdens een van de oefensessies van de GP van Portugal. De overwinning van Senna was niet alleen historisch voor de Braziliaan zelf maar het was ook de eerste overwinning voor Lotus sinds de GP van Australië in 1982.

Later dat jaar zou Senna zijn kunstje nog eens overdoen door in dezelfde natte omstandigheden ook nog de GP van België op zijn naam te schrijven.

Meer F1-nieuws:

  • - “Max Verstappen lokte in de eerste bocht een ‘crisis’ uit bij Lewis Hamilton”
  • - Frustraties bij Red Bull over teamgenoot Max Verstappen: “Dit was slecht, zeer slecht”
  • - McLaren verkoopt iconische F1-fabriek voor gigantisch bedrag
  • - Fernando Alonso beseft dat hij niet goed bezig is: “In Portimao zal het beter zijn”
  • - Mercedes: “Deze crash zal ernstige gevolgen hebben voor de rest van het F1-seizoen”
  • - Ook F1-piloten moeten soms hun trots inslikken: “Dit was een pijnlijk moment”
  • Corrigeer