Waanzin: Joel Embiid ziet buzzer beater vanop wel erg ruime afstand maar nipt misgaan voor Philadelphia 76ers

Waanzin: Joel Embiid ziet buzzer beater vanop wel erg ruime afstand maar nipt misgaan voor Philadelphia 76ers

Foto: AP

De top-2 in de Eastern Conference in de NBA, Philadelphia en Brooklyn, moest woensdag een nederlaag incasseren. New York boekte dan weer haar achtste zege op een rij. De Philadelphia Sixers gingen in eigen huis met 113-116 onderuit tegen de Phoenix Suns, waar Chris Paul uitblonk met 28 punten en 8 assists. De Sixers misten met Ben Simmons, Tobias Harris en Seth Curry drie titularissen. Joel Embiid (38 punten en 17 rebounds) was wel goed op dreef. Zijn spectaculaire buzzer beater draaide uit de ring.

Philadelphia blijft wel op kop. Eerste achtervolger Brooklyn verloor immers ook, met 114-103 van Toronto. In Tampa, waar de Raptors dit seizoen hun thuiswedstrijden afwerken, waren Pascal Siakam (27 punten en 9 rebounds) en OG Anunoby (25 punten) in vorm. Bij de Nets kwam Kyrie Irving tot 28 punten en 11 rebounds. Kevin Durant en James Harden ontbraken nog met blessures.

De ploeg in vorm in de NBA is momenteel New York. De Knicks haalden het woensdag in extra tijd met 137-127 van Atlanta, hun achtste zege op een rij. Julius Randle blonk uit met 40 punten. De Knicks staan intussen vierde in het oosten.

In het westen blijven de Suns dankzij hun zege bij Philadelphia tweede, voor de LA Clippers die woensdag met 117-105 de maat namen van Memphis. Denver, dat met 105-106 won bij Portland, is vierde. De koploper blijft Utah, dat makkelijk met 89-112 triomfeerde in Houston.

Corrigeer

MEER NIEUWS