Masseur krijgt 40 maanden cel voor drie inbraken

Masseur krijgt 40 maanden cel voor drie inbraken

Foto: anp

Linkebeek / Brussel / Ukkel -

Een Roemeense man die betrokken was bij drie inbraken, is door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 40 maanden. Bij die inbraken had de man telkens een DNA-spoor achtergelaten, waarna hij op basis van een Duitse DNA-databank kon geïdentificeerd worden. De man, die intussen als masseur aan de slag is, hoopte op een werkstraf.

In de nacht van 16 op 17 mei 2020 drongen twee inbrekers een woning in Linkebeek binnen, doorzochten die van boven tot onder en laadden een hele hoop spullen in de Mini van de slapende bewoner. Toen de bewoner wakker werd, ging het tweetal ervandoor met de volgeladen wagen. De twee inbrekers hadden tijdens hun bezoek ook een hapje gegeten en een fles cava soldaat gemaakt, waarop DNA-sporen bleken te zitten.

Twee nachten later vond 500 meter verderop in Ukkel een gelijkaardige inbraak plaats. Ook hier laadden de inbrekers hun buit in de wagen van de slapende bewoner. Ditmaal kon de bewoner de politie verwittigen, waarop er zich een achtervolging ontspon. De vluchtende inbrekers kregen daarbij een ongeluk maar konden te voet verder vluchten. In het vluchtvoertuig vond de politie wel een latex handschoen, waarop eveneens DNA zat.

Geldnood

Beide DNA-sporen kwamen overeen, en hetzelfde DNA was ook nog teruggevonden bij een andere inbraak in Linkebeek, die al in maart had plaatsgevonden. Via een Duitse DNA-databank kon een verdachte geïdentificeerd en opgespoord worden.

Volgens zijn advocaat had de Roemeen de inbraken gepleegd uit geldnood maar had hij sindsdien een job gevonden als masseur. De verdediging pleitte dan ook voor een werkstraf.

De rechtbank vond de feiten daarvoor veel te ernstig en legde de man een gevangenisstraf van 40 maanden op.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio