Kunstencentrum Voo?uit komt om 11 uur met nieuws: wordt het Pallas, Volxus of toch gewoon Vooruit?

Kunstencentrum Voo?uit komt om 11 uur met nieuws: wordt het Pallas, Volxus of toch gewoon Vooruit?

Vandaag weten we wellicht of de Vooruit al dan niet een nieuwe naam krijgt. Foto: fvv

Gent -

Kunstencentrum Voo?ruit geeft om 11 uur een persconferentie. Het kunstencentrum geeft dan een stand van zaken over de naamsverandering.

Begin deze week raakte bekend dat het kunstencentrum en de gelijknamige politieke partij van voorzitter Conner Rousseau opnieuw rond de tafel zouden zitten. De partij Vooruit had immers een dading afgesloten met het kunstencentrum. Die hield in dat het kunstencentrum afstand zou doen van de naam, in ruil voor een financiële compensatie. Die deal zou misschien worden aangepast of zelfs geannuleerd.

Straks komen we meer te weten. Onder meer algemeen coördinator Franky Devos, mede-oprichter Erik Temmerman en voorzitter van de Raad van Bestuur zullen aanwezig zijn op de persconferentie.

“Wij hebben nooit gevraagd dat het kunstencentrum van naam zou veranderen”, zei Conner Rousseau gisteren in De Afspraak. “Volgens ons kunnen mensen wel het verschil maken tussen de politieke partij en het kunstencentrum. Het gebouw zelf zal trouwens altijd Vooruit blijven heten, wat er ook gebeurt.”

De nieuwe naam van het kunstencentrum was de afgelopen weken het onderwerp van een echte soap. Nadat de politieke partij zijn naam wijzigde in Vooruit, besloot het Kunstencentrum om van naam te veranderen. Het publiek kon kiezen tussen Pallas of Volxus, twee namen waar veel kritiek op kwam.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio