Sportpaleis kijkt uit naar heropstart, maar is genomineerd als beste concertzaal

Sportpaleis kijkt uit naar heropstart, maar is genomineerd als beste concertzaal

Jan Van Esbroeck. Foto: Victoriano Moreno

Merksem -

Krijgt het Antwerpse Sportpaleis de titel ‘beste niet-Amerikaanse concertzaal van de voorbije tien jaar’? Dat hangt van de stemming af die wordt georganiseerd door het vakblad Pollstar. Dat blad, gespecialiseerd in de live-industrie, maakte zijn nominaties vandaag bekend.

Pollstar is één van de grootste vakbladen gewijd aan de wereldwijde concertindustrie. Op 15, 16 en 17 juni organiseert het ‘s werelds grootste bijeenkomst van live entertainment professionals. Op de conferentie worden voor de 32ste keer ook de Pollstar Awards uitgereikt. Één keer om de tien jaar worden dat ‘Awards of the decade’. Samen met negen andere concertlocaties is het Sportpaleis van Antwerpen genomineerd in de categorie ‘International Venue of the Decade’.

Factoren die tot de nominatie leidden, zijn een goed promotiebeleid, goede verkoopcijfers, hoogwaardige productiemaatstaven en inzet van het personeel.

“We staan te blinken tussen de meest moderne en succesvolle arena’s”, zegt ceo Jan Van Esbroeck. “En dat voor een gebouw dat bijna 100 jaar oud is. Het betekent een erkenning voor een team dat al 25 jaar keihard werkt om deze zaal op de muzikale wereldkaart te plaatsen. En de belabberde infrastructuur heeft omgebouwd tot een warme concertarena.”

Dat deze erkenning net in deze crisis komt, is wel wrang. Van Esbroeck: “Het geeft wel een extra dosis energie om uit te kijken naar het moment waarop we ons trouw publiek kunnen omarmen. We kijken hoopvol uit naar de beslissingen van het overlegcomité van morgen.”

Bekijk hier ook alle andere lijstjes van de Pollstar Awards, en de andere zalen die samen met het Sportpaleis zijn genomineerd

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio