Fransman botst op politiecontrole in Gentbrugge … met 8,5 kilogram heroïne in zijn auto

Fransman botst op politiecontrole in Gentbrugge … met 8,5 kilogram heroïne in zijn auto

Foto: if

Gent -

Meer dan 700 gram cocaïne, 8,5 kilogram heroïne, 1,1 kilogram mefedrone en 500 xtc-pillen. Dat werd dinsdag in beslag genomen na een verkeerscontrole op de E17 in Gentbrugge. Een Nederlander (21) en Fransman (32) zijn aangehouden door de onderzoeksrechter.

Dinsdag voerde de Federale Wegpolitie-Oost-Vlaanderen een verkeerscontrole uit op de E17 ter hoogte van Gentbrugge. Verschillende voertuigen werden gecontroleerd en in twee werden grote hoeveelheden drugs aangetroffen.

In een voertuig met Nederlandse nummerplaat werden 500 xtc-pillen, 200 gram cannabis, 110 gram cocaïne en 1 kilogram mefedrone aangetroffen. De bestuurder (21) werd aangehouden door de onderzoeksrechter. De passagier (20) mocht na verhoor beschikken.

Geseind door politie

In een tweede voertuig, een wagen met Franse nummerplaat, werd 6 kilogram bruine heroïne, 2,5 kilogram witte heroïne, 100 gram mefedrone en 600 gram cocaïne aangetroffen. De bestuurder was in het bezit van een vals paspoort.

Na het achterhalen van de identiteit bleek dat het ging om een 32-jarige Fransman, die geseind stond. Voor soortgelijke feiten moet hij een celstraf van drie jaar uitzitten. Ook zijn aanhouding werd door de onderzoeksrechter bevestigd.

Corrigeer

MEER NIEUWS