Sebastien Pocognoli (33) hangt zijn schoenen aan de haak: “Mijn hoofd en lichaam zeggen dat het tijd is”

Sebastien Pocognoli (33) hangt zijn schoenen aan de haak: “Mijn hoofd en lichaam zeggen dat het tijd is”

Foto: BELGA

Sebastien Pocognoli hangt zijn voetbalschoenen aan de haak. Dat maakte de linkerflankverdediger donderdag zelf bekend. De 33-jarige Pocognoli, die dit seizoen onder contract stond bij Union, speelde in zijn carrière onder meer voor Standard, AZ en KRC Genk.

“Zeventien jaar nadat mijn kinderdroom is uitgekomen, voel ik dat het moment gekomen is om te stoppen”, schrijft Pocognoli in een tweet. “Het is nooit makkelijk om zo’n lang hoofdstuk af te sluiten, maar mijn hoofd en mijn lichaam zeggen dat het tijd is. Mijn hart is hen erkentelijk voor alles.”

De 33-jarige Pocognoli begon zijn profloopbaan in 2004 bij Racing Genk. In 2007 trok hij naar AZ om in januari 2010 terug naar België te keren bij Standard. Drie jaar later verliet hij de Luikenaars voor een Duits avontuur bij Hannover. Nadien volgde een passage in Engeland bij West Bromwich Albion, dat hem uitleende aan Brighton. In 2017 volgde een terugkeer naar Sclessin. Vanaf januari 2020 stond hij onder contract bij Union. Hij kan er zijn carrière afsluiten met de titel in 1B. Pocognoli speelde wel slechts twee duels dit seizoen voor de Brusselaars.

Rode Duivel

De linksachter telt dertien caps bij de Rode Duivels. Hij maakte zijn debuut in 2008 tegen Italië. Op zijn palmares staan een titel en een Supercup met AZ in 2009 en twee bekers met Standard (2011 en 2018). Met de Belgische beloftenploeg haalde hij de halve finales op het EK van 2007 in Nederland.

Corrigeer

MEER NIEUWS

Aangeraden