Tuinbouwafdeling Vibo De Ring kan dan toch bloemen verkopen

Tuinbouwafdeling Vibo De Ring kan dan toch bloemen verkopen

De tuinbouwafdeling kweekte zo’n 20.000 bloemen op. Foto: RR

Oud-Turnhout -

Nadat vorig jaar de Lentemarkt van Vibo De Ring in Oud-Turnhout in het water viel, kan de school dit jaar toch bloemen verkopen. Klanten moeten vooraf reserveren en mogen geen contact hebben met de leerlingen.

De Lentemarkt is de jaarlijkse hoogmis van de tuinbouwafdeling van Vibo De Ring op de Steenweg op Mol in Oud-Turnhout. De bloemenverkoop vindt plaats op donderdag 6, vrijdag 7 en zaterdag 8 mei. “Omdat we geen externen op onze school mogen ontvangen, was het ook dit jaar spannend of het evenement kon plaatsvinden”, zegt leerkracht Lies Verborgt. “Na veel denkwerk en in samenspraak met de gemeente Oud-Turnhout kunnen we toch een editie aanbieden die coronaproof is.”

De Lentemarkt zal volledig gescheiden zijn van de school. “Bezoekers mogen niet in contact komen met onze leerlingen”, vertelt Verborgt. “Dat betekent dat onze leerlingen niet kunnen helpen bij het inpotten van de bloembakken, aanbrengen van potgrond en aanvullen van planten.”

Op afspraak

Voor het eerst is er ook een avondeditie, op vrijdag van 16 tot 21u. “We zien het als een mooie kans om ook de werkende mens tot bij ons te krijgen”, zegt de leerkracht. “Het aanbod is hetzelfde als voorheen. We kweekten ongeveer 20.00 bloemen op met de leerlingen. Naast de particuliere verkoop ga je onze geraniums ook weer zien blinken in de bloembakken van Oud-Turnhout en Arendonk.”

Bezoek aan de Lentemarkt is enkel mogelijk op afspraak. Een reservatie kan worden gemaakt via een online agenda of telefonisch tijdens de schooluren.

Vibo De Ring, 014.43.83.96

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio