Levensgevaarlijk: chauffeur vlamt aan 160 km/u langs flitscamera in Gent

Levensgevaarlijk: chauffeur vlamt aan 160 km/u langs flitscamera in Gent

Ook in de Zeeschipstraat in Wondelgem werd gecontroleerd. Foto: fvv

Gent / De Pinte -

Op de Kennedylaan is woensdag tijdens de ‘flitsmarathon’ een automobilist geflitst aan 160 kilometer per uur. En het was niet de enige chauffeur die op de bon ging.

Van woensdagochtend 6 uur tot donderdagochtend 6 uur werden op verschillende plaatsen in Gent snelheidscontroles uitgevoerd. Tijdens die ‘flitsmarathon’ - een samenwerking van de lokale en de federale politie - werden in Gent iets meer dan 4.500 voertuigen gecontroleerd.

De hoogste snelheid werd gemeten in de John F. Kennedylaan. Daar werd een chauffeur betrapt aan 160 kilometer per uur, terwijl de toegelaten snelheid er 90 kilometer per uur bedraagt. Er werd ook gecontroleerd in de Luchterenstraat (50 km/u), op de Industrieweg richting Merelbeke (90 km/u), in de Zeeschipstraat (70 km/u) en op Deinsesteenweg (70 km/u).

Snelheidsduivels

In totaal reden 227 bestuurders te snel en de motorrijders van de politie onderschepten 38 automobilisten om onmiddellijk de boete te betalen. Drie snelheidsduivels moesten hun rijbewijs voor 15 dagen afgeven. De Luchterenstraat en de John F. Kennedylaan hadden het grootste aandeel overtredingen: daar reed 13,6 procent te snel.

Ook de politiezone Schelde-Leie nam deel aan de flitsmarathon. Daar werden 2.500 voertuigen op 10 locaties gecontroleerd. 368 bestuurders reden te snel en krijgen een boete in de bus (14,6 procent). De hoogst gemeten snelheid was 62 kilometer per uur in een zone 30 in de Groenstraat in De Pinte.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio