Elise Mertens speelt voor halve finales op toernooi dat “eigenlijk niet in agenda” stond: “Mijn aanwezigheid is belangrijk”

Elise Mertens speelt voor halve finales op toernooi dat “eigenlijk niet in agenda” stond: “Mijn aanwezigheid is belangrijk”

Foto: AFP

Elise Mertens (WTA 17) speelt vrijdag voor een plaats in de halve finales op het toernooi van Istanboel. De Limburgse nummer 17 van de wereld zette in de achtste finale de Zwitserse Viktorija Golubic (WTA 86) opzij en deed zo haar status van eerste reekshoofd eer aan.

LEES OOK. Elise Mertens stoot door naar kwartfinales op WTA Istanboel

“Eigenlijk had ik dit toernooi niet voorzien in mijn planning”, legde ze uit na haar kwalificatie donderdag. “Maar aangezien ik snel verloor in Charleston (ze ging er meteen uit tegen Alizé Cornet), wilde ik wedstrijden spelen om voor Madrid ritme op gravel op te doen. Ik had met de toppers naar Stuttgart kunnen gaan, maar alle wildcards waren al verdeeld. Hier kreeg ik er overigens ook pas een op het laatste moment. Ik ben top 20, eerste reekshoofd, en voor het toernooi is mijn aanwezigheid, op het vlak van media, belangrijk. Maar druk leg ik mezelf op want ik wil wedstrijden winnen. Ik voelde dus wat stress, maar in de derde set speelde ik bevrijd en ging het veel beter.”

Overigens vermeldt de WTA bij dit toernooi over Mertens dat haar favoriete ondergrond gras is en haar beste slag de service. “Ik weet niet waar ze dat halen”, lacht ze. “Ik speel nochtans niet vaak op gras. Nee, mijn beste ondergrond is duidelijk hardcourt. En mijn favoriete slag, dan zeg ik eerder de backhand. Met de opslag, ja.”

Corrigeer

MEER NIEUWS