Lancering Mobiliteitscentrale uitgesteld

Lancering Mobiliteitscentrale uitgesteld

Foto: Raymond van Beygaerden

De lancering van de Mobiliteitscentrale, die vanaf 1 januari 2022 voor vervoer op maat moest zorgen in Vlaanderen, wordt uitgesteld. Dat heeft minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) donderdagavond in het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van Karin Brouwers (CD&V).

Vanaf volgend jaar wordt de belbus vervangen door een mix van publieke en private vervoersmiddelen, zoals taxi’s, buurtbusjes, shuttles en deelauto’s. Ook het vervoer van mensen met een fysieke beperking en van leerlingen in het buitengewoon onderwijs vallen onder dit nieuwe systeem. Al die ritten moeten bij de Mobiliteitscentrale worden geboekt, een soort overkoepelende taxicentrale voor heel Vlaanderen.

Er werd een aanbesteding uitgeschreven om die centrale uit te baten. De Lijn haakte eerder al af, waarna er vier geïnteresseerden over bleven. De regering wees de uitbating op 2 april toe aan een van die kandidaten. Daarna brak een standstill aan, die de verliezers de kans gaf de beslissing aan te vechten. Minstens een van hen heeft daarvan gebruik gemaakt om een schorsingsprocedure bij de Raad van State te starten. Daardoor is de lanceringsdatum van 1 januari niet langer haalbaar.

Corrigeer

MEER NIEUWS