“Sensationele” Dimitri Van den Bergh blijft steken op gelijkspel in Premier League darts

“Sensationele” Dimitri Van den Bergh blijft steken op gelijkspel in Premier League darts

Foto: ISOPIX

Dimitri Van den Bergh heeft niet opnieuw kunnen winnen in de Premier League darts. Onze landgenoot bleef donderdagavond op de negende speeldag op 6-6 steken tegen James Wade.

Van den Bergh gooide nochtans lange tijd bijzonder sterk. Hij gooide onder andere een 160 uit en kwam op een voorsprong van 6-3.

Maar de ervaren Wade, de nummer vier van de wereld, bleef kalm en sleepte uiteindelijk een gelijkspel uit de brand. Maar Van den Bergh blijft wel gedeeld leider in het klassement, samen met Nathan Aspinall. Die won met 7-2 van Gary Anderson en is nu al zeven partijen ongeslagen.

De Premier League begint na deze negende speeldag aan de tweede fase. Daaraan doen nog acht darters mee. De Britten Rob Cross en Glen Durrant, de winnaar van vorig jaar, zijn uitgeschakeld. Speeldata en de plaats van handeling zijn nog niet bekendgemaakt,

Van Gerwen onderuit

Michael van Gerwen slaagt er voorlopig niet in om een reeks overwinningen neer te zetten in de Premier League Darts. Donderdagavond leed de Nederlander zijn tweede nederlaag. De Welshmen Jonny Clayton was te sterk.

De vijfvoudige kampioen ging tijdens de negende speelronde in Milton Keynes met 7-3 onderuit tegen Clayton. Van Gerwen bleef steken op een gemiddelde van 91.01 punten, tegen 100.25 voor Clayton.

Van Gerwen leed twee weken geleden zijn eerste nederlaag tegen de Engelsman James Wade (7-3). Met 11 punten staat de Brabander op de ranglijst nog wel in de bovenste regionen.

Corrigeer

MEER NIEUWS