3,8 procent van bestuurders reed te snel tijdens flitsmarathon

3,8 procent van bestuurders reed te snel tijdens flitsmarathon

Themabeeld Foto: rr

Tijdens de veertiende flitsmarathon van afgelopen woensdag heeft de politie 35.965 pv’s opgesteld voor overdreven snelheid. Dat blijkt vrijdag uit cijfers van de federale politie. In het totaal reed 3,81 procent van de gecontroleerde bestuurders te snel. Dat is ongeveer evenveel als bij de vorige editie in oktober 2020, toen 3,7 procent van de gecontroleerde bestuurders te snel reed.

De politie controleerde tussen woensdagochtend 6 uur en donderdagochtend 6 uur in het totaal net iets minder dan 1 miljoen bestuurders. Van de 926.518 gecontroleerde bestuurders reden er 35.965 met een overdreven snelheid. Van 179 bestuurders werd het rijbewijs ingetrokken. Dat is een aanzienlijke daling in vergelijking met de vorige flitsmarathon toen er nog 331 rijbewijzen werden ingetrokken.

De gezamenlijke actie van de federale wegpolitie en 134 lokale zones vond plaats op 775 plaatsen op zowel autosnelwegen als secundaire wegen.

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) benadrukt dat het terugdringen van het aantal verkeersslachtoffers een topprioriteit is. “Daarom is het belangrijk dat de politie regelmatig initiatieven zoals een flitsmarathon organiseert om iedereen te blijven responsabiliseren: een te hoge snelheid is immers een belangrijke oorzaak van ernstige en dodelijke verkeersongelukken. Het beste antwoord hierop geven we samen door het respecteren van de snelheidsbeperkingen. Wie hier slordig mee omgaat moet hierop worden aangesproken”, klinkt het.

Corrigeer

MEER NIEUWS