Burgemeester Ninove huldigt Wesley Sonck officieel als ereburger: “Eindelijk!”

Ninove -

Met een stevige vertraging door de coronacrisis heeft burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) Wesley Sonck gehuldigd als ereburger van Ninove. Ze deed dat in De Cooke & Verhulst show op Play4.

Het ereburgerschap van ex-voetballer Wesley Sonck en schaatser Kevin Van der Perren werd eind november al goedgekeurd op de gemeenteraad, maar de plechtigheid werd door de coronacrisis uitgesteld. Eerder deze maand kreeg Sonck al een officieuze sjerp en bijhorende wortelhoed cadeau, donderdagavond volgde een korte huldiging door de burgemeester in De Cooke & Verhulst show op Play 4.

Lees OOK. Wesley Sonck wacht nog altijd op officiële aanstelling als ereburger, ‘vrienden’ doen hem dan maar sjerp cadeau

“Ik ben heel blij en ontzettend fier om te zeggen dat jij samen met Kevin Van der Perren bent benoemd tot ereburger van onze stad”, sprak De Jonge daar. “Waar je ook ter wereld was, elke keer kwam je terug naar onze stad. En dat maakt van jou zo’n mooie persoon en een uitstekende ambassadeur van onze stad.”

Daarop kreeg Sonck ook een officiële sjerp als ereburger en toen Gert Verhulst opmerkte dat Wesley echt fier was, aarzelde die niet: “’t Zal wel zijn!”

Een receptie kwam er niet, maar Willy Sommers bracht wel zijn hit Laat de zon in je hart.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio