Thierry Neuville op kop, WK-leider Rovanperä crasht vlak na de start in Rally van Kroatië

Thierry Neuville op kop, WK-leider Rovanperä crasht vlak na de start in Rally van Kroatië

Drie keer op vier de snelste: Thierry Neuville leidt de Rally van Kroatië. Foto: Hyundai Motorsport GmbH / Austral

Na vier chronoritten in de Rally van Kroatië prijkt de Hyundai van Thierry Neuville helemaal bovenaan de tussenstand. De Oostkantonner heeft 7,3 seconden voorsprong op de Toyota van Elfyn Evans. Kalle Rovanperä, de jongste rijder ooit aan de leiding van de WK-tussenstand, verdween al snel in het decor.

“Ik ben blij dat ik er nog bij ben”, stelde Thierry Neuville aan het eind van de eerste lus van de derde WK-manche. De rally in Kroatië is nieuw voor iedereen, en vooral het gebrek aan grip op het soms spekgladde asfalt verraste nogal wat rijders. WK-leider Kalle Rovanperä waerd het eerste slachtoffer, toen hij al na een paar kilometer van de baan schoof en zijn Toyota een paar meter dieper belandde. Gelukkig bleven de 20-jarige Fin en zijn corijder ongedeerd.

Neuville mocht na de opgave van de jonge Fin als eerste de baan op, en haalde daar zijn voordeel uit. Met drie snelste tijden op vier proeven wist hij een voorsprong van een dikke zeven seconden bij elkaar te rijden. “Ik denk dat we tevreden mogen zijn met onze tijden deze ochtend”, analyseerde Neuville. “Al was het opletten. Het gripniveau van het asfalt hier wisselt voortdurend, en soms schoven we alle kanten op.”

Vrijdagnamiddag volgt een tweede run over dezelfde vier proeven.

Corrigeer