Tiffany (21) bezweek onverwacht aan corona: “En dat terwijl ze al sinds september haar vrienden niet meer had gezien én de maatregelen strikt volgde”

Tiffany (21) bezweek onverwacht aan corona: “En dat terwijl ze al sinds september haar vrienden niet meer had gezien én de maatregelen strikt volgde”

Tiffany stierf drie dagen na haar verjaardag. Foto: Sudpresse

Ze vierde onlangs nog haar 21ste verjaardag. Maar amper drie dagen later stierf de Waalse Tifany Lieffring onverwacht aan de gevolgen van het coronavirus. Haar ouders waarschuwen nu haar leeftijdsgenoten en drukken hen op het hart voorzichtig te zijn: “Het virus treft niet alleen oudere mensen.”

Tiffany combineerde school met werk. Zo was ze drie dagen in de week aan de slag in hostel La Briqueterie in Aarlen. Ze keek hard uit naar haar verjaardag op 20 maart, maar die verliep niet hoe ze het verwacht had.

“Ze wou eigenlijk haar drie beste vriendinnen zien, maar vanwege de coronapandemie besloot ze dat het beter was om thuis te blijven”, zei haar moeder Dominique aan de Franstalige nieuwswebsite SudInfo. “Maar voor een jong meisje is 21 jaar een belangrijke leeftijd. Daarom maakten we er een avondje van met pizza’s en pasta, om het toch nog wat te vieren.”

Geen honger

Maar die avond wou Tifany niet meer eten. Niets om meteen over te panikeren, dachten haar ouders. Het kan weleens gebeuren dat ze geen honger had. “Maar de dag nadien werden de symptomen duidelijk”, zei de moeder. “Zondagavond verloor ze plots haar geurzin en haar smaak.”

Snel belden de ouders hun huisarts, die een afspraak regelde om een coronatest af te leggen. Dat gebeurde in het ziekenhuis van Aarlen. Maar eenmaal terug thuis werden Tifany’s symptomen steeds erger, waardoor haar vader naar het labo belde. Wat bleek? De test was niet goed uitgevoerd en gaf geen resultaat. Tifany kreeg onmiddellijk een nieuwe afspraak voor een coronatest, maar die afspraak heeft ze niet meer gehaald.

De gezondheid van de 21-jarige ging snel achteruit: ademhalen ging steeds moeilijker. “Mijn man stond op het punt om haar naar de spoedafdeling te brengen. Maar toen ze opstond vanuit de zetel, is ze in elkaar gezakt.”

Hartstilstand

Hoewel de ambulance snel ter plekke was, kon hulp niet meer baten. Tifany overleed enkele minuten nadat ze in het ziekenhuis van Aarlen was aangekomen. Ze kreeg een longembolie en een hartstilstand. “We hebben het ons nooit kunnen voorstellen dat we onze dochter in zulke omstandigheden zouden verliezen”, zeiden de ouders.

Toch benadrukken Tifany’s ouders dat niemand verantwoordelijk is voor de dood van hun dochter. “Iedereen heeft zijn best gedaan”, zei vader Yvon. “Maar als er één ding is wat we kunnen onthouden uit de situatie, is dat het virus niet alleen oudere mensen treft”, voegt moeder Dominique toe. “Mijn dochter was 21 jaar oud. Ze rookte niet, ze dronk geen alcohol, ze nam geen drugs. Ze heeft haar vrienden niet gezien sinds september en volgde zeer nauw de maatregelen.”

Volgens de dokters had Tifany een zware variant van het virus opgelopen. Ze zal herinnerd worden als een gelukkige jonge vrouw die altijd beschikbaar was voor haar vrienden en familie.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

MEER NIEUWS

AANGERADEN