Schepen Joke Segers zet stap terug na verlies van dochtertje

Schepen Joke Segers zet stap terug na verlies van dochtertje

Leraar Rob Blockx (links) wordt schepen. Advocaat Alek Dom (rechts) is de nieuwe gemeenteraadsvoorzitter. Foto: Eddy Meulemans

Arendonk -

Joke Segers (CD&V) stapt uit het schepencollege in Arendonk. Ze wil zich focussen op haar gezin nadat ze half februari haar pasgeboren dochtertje heeft verloren.

“Ik wil me nu graag even terugplooien op mijn gezin”, zegt de 36-jarige mama Joke Segers. “Schepen zijn op halve kracht, dat kan ik niet. Deze job vergt veel energie en 100% inzet. Dat engagement kan ik vandaag niet meer garanderen.”

Lokaal partijvoorzitter Luc Van Steenbergen toont begrip voor haar beslissing. “Joke wordt in onze partij op handen gedragen”, zegt hij. “We zijn blij dat ze zich verder wil inzetten achter de schermen en ook aanblijft als gemeenteraadslid.”

Schepen Joke Segers zet stap terug na verlies van dochtertje
In februari droeg Joke Segers haar bevoegdheden ‘tijdelijk’ over aan Rob Blockx. Nu wordt de vervanging definitief. Foto: Eddy Meulemans

Op 15 februari nam Joke Segers politiek ouderschapsverlof voor een periode van vier maanden, zoals ze eerder ook al deed na de geboorte van haar twee zonen. Normaal zou ze op 15 mei haar schepenambt weer opnemen, maar daar ziet ze nu van af. Haar tijdelijke vervanger Rob Blockx (50), leerkracht van beroep, blijft zo tot het einde van de legislatuur in 2024 schepen van Jeugd, Gezin, Kinderopvang, Onderwijs, Communicatie en Public Relations.

Talentvolle kerel

Zijn huidige job als gemeenteraadsvoorzitter geeft schepen Blockx op zijn beurt door aan de jonge advocaat Alek Dom (26). “Met Alek trekken we de kaart van de jeugd”, zegt partijvoorzitter Luc Van Steenbergen. ”Alek heeft alles in zich om de gemeenteraad goed te leiden. Hij is een talentvolle kerel, die veel informatie kan verwerken. Hij is zeer integer en heeft de gave om de dingen klaar en duidelijk te verwoorden.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio