Net op tijd voor bekerfinale? Kevin De Bruyne traint met de groep bij Manchester City

Net op tijd voor bekerfinale? Kevin De Bruyne traint met de groep bij Manchester City

Foto: AFP

Veel goed nieuws voor de Rode Duivels vandaag: na Eden Hazard gaat het ook de goede kant op met de blessure van Kevin De Bruyne. KDB trainde vrijdag met de groep, zo bevestigde Pep Guardiola op zijn persconferentie van vrijdag. De Manchester City-middenvelder ziet zo zijn kansen op de Carabao Cup-finale van zondag tegen Tottenham vergroten.

De Bruyne blesseerde zich vorige zaterdag tijdens de verloren halve finale van de FA Cup, op Wembley tegen Chelsea (1-0), aan de rechtervoet en -enkel. Maandag gaf Manchester City bij een eerste blessure-update mee dat de ernst van zijn blessure nog niet duidelijk was, maar woensdag kon Guardiola klaarheid scheppen.

“Kevin boekt vooruitgang”, zei de Spanjaard toen. “Het gaat sneller dan we aanvankelijk dachten. De finale van de League Cup zondag tegen Tottenham komt nog te vroeg voor hem, maar het gaat wel al een stuk beter met hem in vergelijking met enkele dagen geleden. Mogelijk kan hij vanaf maandag opnieuw voluit trainen.” Dat trainen lukte dus al iets sneller dan verwacht. Wat de Carabao Cup-finale betreft, wordt het afwachten.

Corrigeer

MEER NIEUWS