Weer geen festivalzomer? Dan maar 250 kilometer fietsen langs 20 festivalsites

Oud-Turnhout -

Geen live muziek, geen frisse pintjes en geen kleurenpallet van Quechua-tentjes: voor het tweede jaar op rij zullen de festivalweides in ons land deze zomer vermoedelijk helemaal kaal ogen. Maar de mannen van Kempense fietsclub Campina Extra Brut zochten toch de heilige gronden op en fietsen vandaag een tocht 250 kilometer langs twintig festivalsites. Van Rock Werchter, Pukkelpop en Tomorrowland tot Sjockfestival, Heistival en Brakrock.

Aan elk festival doen ze een stop. “Dat doet toch iets”, zegt fietser Hans Maes, die jarenlang Groezrock in Meerhout mee organiseerde.

De stralende lentezon zette dit weekend zowat elke wielertoerist op het zadel. Ook vijf leden van fietsclub Campina Extra Brut haalden hun stalen ros van stal. Maar niet voor een zondags ritje rond de kerktoren. Yves Van De Ven uit Oud-Turnhout, die door het leven gaat met de bijnaam Sid Frisjes en zo meteen de voorliefde voor het punkgenre prijsgeeft, legt de plannen van de Kempense fietsclub uit: “We hebben alle vijf het geluk gehad dat we de hele coronaperiode zijn kunnen blijven werken, en onze hobby konden blijven doen. De mensen uit de festival- en eventsector kunnen dat niet zeggen. Omdat wij alle vijf fervente festivalgangers zijn, wilden we al die mensen een hart onder de riem steken.”

Zaterdag vroeg in de ochtend startten de mannen hun ‘Summerbummer Festivalitis’-tocht in Oud-Turnhout richting... zowat elk festival dat op de route van wel 250km lang ligt. Niet enkel de grote namen, maar de kleinschalige festivals komen aan bod op hun tocht. “En overal stoppen we om een foto te nemen”, klinkt het. Zelf kunnen de mannen niet wachten om terug in de mensenmassa te staan. En dat liefst in Dessel. “Graspop, dat kunnen we niet missen. Dat is Kempens hé, dat is van ons.”

Weer geen festivalzomer? Dan maar 250 kilometer fietsen langs 20 festivalsites
De vijf leden van de wielerclub op hun favoriete festivallocatie: die van Graspop in Dessel. Foto: rr
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio