Operatie tapkraan: voordat horeca kan openen, moeten er nog honderden kilometers bierleiding gemaakt worden

Operatie tapkraan: voordat horeca kan openen, moeten er nog honderden kilometers bierleiding gemaakt worden

Niet alleen de leidingen, maar ook de koppelingen moeten een grondige beurt krijgen Foto: Bahnmuller

Wanneer de mensen op 8 mei na 201 dagen eindelijk opnieuw een pint mogen drinken op een terras, dan moet het een lekkere zijn. Met die missie gaat een 79-koppige ploeg van AB InBev langs 8.300 Belgische cafés om de tapkranen en leidingen nog eens een stevige poetsbeurt te geven. Want die stonden nooit zo lang droog als nu. “Soms staat het bier van oktober er zelfs nog in.”

Bier hebben ze bij AB InBev alvast voldoende voor de heropstart. Zo’n 20 miljoen pintjes staan er klaar voor de eerste grote dorst. Dat werk is dus achter de rug, maar waarmee de brouwer nu vooral de ...

Meest gelezen uit de buurt