Ontevreden zonnepaneleneigenaars voeren actie tegen beleid Vlaamse regering

Ontevreden zonnepaneleneigenaars voeren actie tegen beleid Vlaamse regering

Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Op verschillende locaties in het land hebben zonnepaneleneigenaars en leden van de actiegroep “belofte maakt schuld” maandag hun ongenoegen geuit over het energiebeleid van de Vlaamse regering. Ze willen aankaarten dat de toekomstvisie van de Vlaamse overheid, met het gebruik van de digitale meter en het nieuwe capaciteitstarief in 2022, heel veel mensen uit de Vlaamse bevolking zal raken.

Aan de zetels van Fluvius in Melle en Lokeren, voor het Vlaams parlement en aan het hoofdkantoor van de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt (VREG) in Brussel kwamen actievoerders samen. De misnoegde zonnepaneleneigenaars hebben zich recent verzameld binnen “belofte maakt schuld” om het Vlaamse energiebeleid aan te kaarten.

“De VREG en de Vlaamse regering informeren de bevolking slecht en houden geen rekening met onze wensen. De digitale meter en de invoering het capaciteitstarief vanaf 2022, weg ermee”, klinkt het bij de actievoerders.

De toekomstvisie van de Vlaamse overheid zal volgens hen 2,85 miljoen Vlaamse gezinnen raken. Ze vrezen dat ze door het gebruik van de digitale meter een tweede belastingbrief in de bus zullen krijgen. Aan het Vlaams parlement overhandigde de actiegroep een petitie die door 30.000 mensen werd ondertekend.

Corrigeer

MEER NIEUWS