Mits negatieve coronatest voegt Jonathan Sacoor zich bij Belgian Tornado’s, Amerikaanse universiteit is “not amused”

Mits negatieve coronatest voegt Jonathan Sacoor zich bij Belgian Tornado’s, Amerikaanse universiteit is “not amused”

Foto: BELGA

Jonathan Sacoor heeft maandag een coronatest ondergaan. Als die negatief blijkt, stapt hij op het vliegtuig naar België om zich bij de Belgian Tornado’s te voegen. Dat meldde coach Jacques Borlée maandag. Momenteel vertoeft de 400 meter-loper in de Verenigde Staten, waar hij aan de universiteit van Tenessee studeert.

Met die universiteit dreigt een conflict. De 21-jarige Sacoor wil met de Belgian Tornado’s en het Belgische gemengde team absoluut de World Relays lopen, die op 1 en 2 mei in het Poolse Chorzow plaatsvinden. Dat is niet naar de zin van zijn universiteitscoach Ken Harnden. “Sacoor krijgt een beurs van de universiteit en moet dus prioriteit geven aan de wedstrijden van het Amerikaanse studentencircuit”, vindt die. Door toch naar België af te reizen, neemt Sacoor dus een stevig risico. Bij zijn terugkeer in de Verenigde Staten riskeert hij persona non grata geworden te zijn bij de University of Tennessee.

Naast Sacoor bestaat het Belgische mannenteam voor de 4x400 op de World Relays uit de broers Kevin, Jonathan en Dylan Borlée, Robin Vanderbemden en Alexander Doom.

# Belga context View full context on [BelgaBox]

(belga)

Corrigeer

MEER NIEUWS

Team Belgium

Aangeraden