Bejaarde vrouw (72) op klaarlichte dag brutaal overvallen in eigen huis

 

 ©  David Van Hecke

Heusden / Destelbergen -

Een 72-jarige vrouw uit Heusden is maandagmiddag het slachtoffer geworden van een home invasion. Twee inbrekers bonden haar vast en sloten haar op in de slaapkamer. De buurt werd al meermaals geteisterd door inbrekers, maar de brutaliteit van deze actie zorgt voor schrik.

Simon Dekaezemaker

Omstreeks 12.30 uur werd maandagmiddag bij de vrouw thuis in de Helstwegel, een rustige straat vlakbij het centrum van Heusden, aangebeld. Haar partner was net weg en nietsvermoedend deed de vrouw de deur open. Plots stond ze oog in oog met twee mannen. Die duwden haar hardhandig de woning binnen. Het slachtoffer werd vastgebonden en opgesloten in de slaapkamer.

De twee mannen doorzochten de woning en sloegen daarna op de vlucht met een nog onbekende buit. De daders zijn tot op heden spoorloos. De vrouw slaagde erin zichzelf te bevrijden en verwittigde daarop familie. “De vrouw liep door het vastbinden lichte verwondingen op, maar is vooral sterk aangedaan door wat haar overkomen is”, zegt het parket.

Schrik

De familie van de vrouw wenste voorlopig niet te communiceren. In de buurt wordt verslagen gereageerd op de brutale home invasion. Buren vertellen dat inbrekers de voorbije jaren al meermaals toesloegen in verschillende woningen in de straat, maar de brutaliteit van deze inbrekers zorgt voor schrik. “Het creëert een groot onveiligheidsgevoel in onze nochtans rustige straat.”

LEES OOK. Onderzoek naar homejacking in Heusden

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer over Justitie

Video

Keuze van de redactie