Eén jaar effectieve celstraf voor man die heet strijkijzer op gezicht van vriendin drukte

Eén jaar effectieve celstraf voor man die heet strijkijzer op gezicht van vriendin drukte

Foto: Bart Van den Langenbergh

Mol -

De rechter veroordeelde G.G. (36) dinsdag tot een celstraf van twee jaar waarvan één jaar met uitstel voor zware feiten van partnergeweld. De man had een gloeiend heet strijkijzer op het gezicht van zijn ex-vriendin gedrukt, waardoor ze littekens voor het leven opliep.

Al sinds juni waren het slachtoffer en G.G. uit elkaar, maar de avond van de feiten zouden ze nog een keer met elkaar praten. Dat escaleerde in een ruzie: haar ex zou een kapmes genomen hebben en op haar hals hebben gezet. “Hij zei me dat hij me ging vermoorden”, getuigde het slachtoffer in de rechtbank. Ze smeekte G. om haar los te laten, en ze kon ontkomen. Net voor de ruzie was ze nog aan het strijken, het hete strijkijzer zat nog in het stopcontact.

“G. duwde haar op het bed en nam het hete strijkijzer. Hij drukte het op haar gezicht en in haar hals. Uiteindelijk kon ze vluchten naar een vriendin. Samen deden ze aangifte bij de politie. Het slachtoffer was zwaargewond in het aangezicht: ze heeft littekens die ze haar hele leven zal meedragen. Volgens de deskundige heeft ze een esthetische schade van 4,5 op 7 opgelopen. Dat is hoog. De vriendin bij wie ze in tranen aanbelde, verklaarde later dat de tatoeage in haar hals weggebrand was”, pleitte meester Peeters, de advocate van het slachtoffer.

“Per ongeluk”

De man verdedigde zichzelf en bleef erbij dat het om een accident ging. “Ik wilde met haar praten, maar ze bleef maar strijken. Ik nam het strijkijzer van haar af, en zo vielen we op het bed. Het strijkijzer is dan per ongeluk op haar gezicht gevallen”, zei hij.

Procureur Bo Piedfort eiste een celstraf van een jaar. Rechter Jordaens veroordeelde de man dinsdag tot twee jaar celstraf, maar een jaar daarvan zal hij onder voorwaarden kunnen uitzitten.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio